Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Ali Yerlikaya'yı suçladı: 'Ne darbe girişimi, ne FETÖ...'

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, Türkiye’nin gündemine oturan Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyeti’nde yaşanan gelişmeleri Ne darbe girişimi, ne FETÖ operasyonu, ne bürokraside cemaatler arası kavga, ne de Cumhur İttifakı’na yönelik saldırı... Bir suç örgütü elebaşının yakalanması sonrası Emniyette üç-beş üst düzey personel arasında küçük çaplı bir 'vekâletler' çekişmesi yaşanıyor" ifadeleriyle değerlendirdi.

Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Ali Yerlikaya'yı suçladı: 'Ne darbe girişimi, ne FETÖ...'

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini koruyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem metin yazarlığını yapan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, “Ankara’da vekaletler çatışması” başlıklı yazısında soruşturmaya ilişkin Ankara Emniyeti’nde yaşananları değerlendirdi.

Ünal, Emniyet içindeki olayın bu kadar büyümesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve medyayı suçladı.

Bazı medya gruplarını, "Eski bazı defterleri açarak bu çekişme üzerinden intikam operasyonlarına başladı ve meseleyi büyüttükçe büyüttü" şeklinde eleştiren Ünal, "Örneğin bazı gazeteci arkadaşlar… Kendilerine gelen yalan yanlış verileri yeterince değerlendirmeden yorum yaptılar ve bilerek ya da bilmeyerek meseleyi büyütmenin aparatı oldular" ifadelerini kullandı. 

"Eğer İçişleri Bakanlığı en başından itibaren meselenin iletişimini doğru yapabilseydi, mesele ne Sayın Bahçeli’nin ne de Sayın Cumhurbaşkanı’nın gündemine girecekti. Büyümeden çözülecekti" diyen Ünal, "Ve yine eğer İçişleri Bakanlığı güvenlik gibi son derece hassas bir alanda doğru bilgilendirme yöntemlerini kullansa, her türlü operasyonu bir reklam malzemesi yapmaktan kaçınsa, bunun yerine emniyet bürokrasisinin kontrolüne yoğunlaşsa, bürokrasinin tam bir disiplin ve uyum içinde çalışmasına odaklansa, bu kadar gürültü kopmayacaktı." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara Emniyeti Aydın Ünal Ayhan Bora Kaplan