Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor intihar etti

Ankara'da eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, bulunduğu apartmandan atlayarak hayatına son verdi.

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor intihar etti

Ankara'da 31 Mart yerel seçimleri öncesi Çankaya Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP Çankaya belediye başkan aday adayı olan Gülsün Bor, yaşamına son verdi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Bor, bulunduğu apartmanın 11. katından atlayarak yaşamına son verdi.

EVLİ VE BİR ÇOCUK ANNESİYDİ

2014-2024 yılları arasında Çankaya Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Gülsün Bor evli ve bir çocuk annesiydi.

2014 yılında yaşamını yitiren eski vali ve milletvekili Yılmaz Cemal Bor'un kızı olan Gülsün Bor'un intihar etmeden önce annesi ve kız kardeşiyle vakit geçirdiği aktarıldı.

GÜLSÜN BOR KİMDİR?

1974 yılında Ankara'da doğan Gülsün Bor, bir idareci ve CHP'nin 16. Dönem Niğde Milletvekili olan bir babanın ve öğretmen bir annenin çocuğudur. 15 yaşında bir oğlu bulunmaktadır. Ortaokul eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra lise eğitimine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde devam etmiştir. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur.

Meslek hayatına 1997 yılında Hazine Müsteşarlığı'nda Uzman Yardımcısı olarak başlamıştır. İlk yıllarında, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü'nde, Nakit ve Bütçe İzleme Dairesi'nde çalışmıştır.

'Kamu Harcamalarının Etkinliğinin ve Performansının Ölçülmesi' konusu üzerine uzmanlık tezi hazırlayarak, tez savunması sonrasında 2000 yılında Hazine Uzmanı olmuştur. Aynı yıl, George Washington Üniversitesi'nde finans alanında yüksek lisans eğitimi almak üzere Hazine bursu ile ABD'ye gitmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Dünya Bankası'nda kısa dönemli danışman olarak çalışmıştır. 2003 yılında ise, tekrar Türkiye'ye dönerek Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü'nde, bu defa, İç Borç Yönetimi Dairesi'nde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

2010 yılında, T.C. Vaşington Büyükelçiliği'ne Ekonomi Müşaviri olarak atanmış ve üç yıl boyunca görev yapmıştır. Bu görevi sırasında, Türkiye’nin ekonomik politikalarının uluslararası alanda tanıtımını ve yürütülmesi çalışmalarından sorumlu olmuştur.

2013 yılında Hazine Müsteşarlığındaki görevine geri dönerek Uluslararası Para Fonu için uzaktan danışman olarak çalışmıştır. Bu görevi kapsamında, Moğolistan Maliye Bakanlığının Nakit Yönetiminin Geliştirilmesi projesini yürütmüş ve başarıyla tamamlamıştır. Merkezi yönetim ve uluslararası düzeydeki tecrübelerinden sonra, ülkenin yerel yönetimlerine hizmet etmek amacıyla 2014 yılında Çankaya Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Bu görevi sırasında, belediyenin farklı müdürlüklerinde sorumluluk üstlenmiş ve birçok farklı alanda deneyim kazanmıştır. 2023 Aralık ayında, 10 yıldır yürütmekte olduğu Çankaya Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Çankaya Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı ancak seçilemedi.

Gülsün Bor, 23 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Gülsün Bor intihar Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı 31 Mart Yerel Seçimleri