Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Eski Emniyet Müdürü Metin Alper'e İBB'de görev

Trabzon Emniyet Müdürü iken 'Andımız' paylaşımının ardından Sudan'a gönderilen Metin Alper, İBB Zabıta Müdürlüğüne getirildi.

Eski Emniyet Müdürü Metin Alper'e İBB'de görev

Eski Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı oldu.

2019'da Trabzon'a emniyet müdürü olarak atanan Metin Alper, emekliliğe ayrılmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesai arkadaşı oldu.

2021 yılında Trabzon Emniyet Müdürü iken Danıştay'ın 'Öğrenci Andı'nı kaldırma kararının ardından yapılan bir operasyonda ele geçirilen maddelerin sergilendiği standa mermiler ile 'Andımız' yazılması sosyal medyada gündem olmuştu. Alper, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün 'Andımız' paylaşımı sonrasında ilk kararname ile Sudan'ın Hartum kentine ateşe olarak atanmıştı.

Ateşelik görevinin ardından emekliye ayrılan Alper, İBB Zabıta Müdürlüğü görevine getirildi.

Metin Alper, İYİ Parti Konya Milletvekili olan eski Trabzonspor oyuncusu ve teknik direktörü Ünal Karaman'ın da yakın dostu olarak biliniyor.

METİN ALPER KİMDİR?

Metin Alper, 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak Polis Akademisi'nden mezun oldu. Ardından 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitiren Metin Alper, Ardahan Özel Hareket Şube Müdürlüğüne atandı. Buradan Osmaniye Özel Hareket Şube Müdürlüğüne atanan Metin Alper, 1999 yılında ise Misyon Koruma Sınavını kazandı ve T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde ataşe olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren Osmaniye ve Sivas'ta görev yapan Metin Alper, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan–Kabil’de bulunan NATO-ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü. Daha sonra İstanbul'da ve yine yurtdışında Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonu'nda Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı. 2016'da Adıyaman İl Emniyet Müdürü, 2019'da Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı.


Haber Kaynağı : 12punto

metin alper zabıta İBB