Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski eşi için şarkılar dinleyen koca ile hakaret eden kıskanç kadın eşit kusurlu sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında evde eski ilişkisini hatırlatır tarzda şarkılar dinleyen erkeği kusurlu buldu.

Eski eşi için şarkılar dinleyen koca ile hakaret eden kıskanç kadın eşit kusurlu sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, İzmir'de bir çiftin karşılıklı boşanma davasına ilişkin olarak verilen yerel mahkeme kararını değerlendirdi. Mahkeme, davalı-karşı davacı erkeğin eski eşiyle görüşme, güveni sarsıcı konuşmalar yapma ve eski ilişkiyi hatırlatan şarkılar dinleme gibi davranışlarını belirtti. Aynı zamanda, davacı-karşı davalı kadının hakaret, fiziksel şiddet, kıskanç davranma olaylarını ispat ettiğini ifade etti.

Yerel mahkeme, boşanmaya sebebiyet veren olaylarda erkeği "az kusurlu", kadını ise "ağır kusurlu" olarak değerlendirerek boşanmaya hükmetti. Ancak tarafların istinaf başvurusu sonucunda İzmir 2. Bölge Adliye Mahkemesi, kusurları yeniden değerlendirdi ve erkeği "az kusurlu" buldu.

İstinaf mahkemesinin kararıyla ilgili olarak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin eski eşine güven sarsıcı mesajlar gönderdiği, çocuklarıyla ilgilenmediği ve kadının hakaret, tehdit, fiziksel şiddet gibi olayları ispatladığını belirtti. Ancak Yargıtay, tarafların evlilik birliğini devam ettirdikleri sürece, affedilen davranışların kadına kusur olarak yüklenemeyeceğini vurgulayarak, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Gerekçede, tarafların boşanmaya sebebiyet veren davranışlarında eşit kusurlu olduklarına ve kadının boşanma sonucu yoksulluğa düşeceğine dikkat çekildi. Bu nedenle, kadının yararına uygun miktarda yoksulluk nafakasına hükmedilmesi gerektiği belirtilerek, yerel mahkeme kararı bozuldu.


Haber Kaynağı : AA

boşanma davası Yargıtay