Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5012
Dolar
Arrow
34,1719
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8371
Altın
Arrow
2889,0000
BIST
Arrow
8.964

Eski eşini bıçakladı: 'Medya baskısıyla tutuklandım' dedi

Ankara’da boşandığı Sinan Özçelik tarafından çocuklarının gözü önünde bıçaklanan Sinem T.’nin davası devam ediyor. Sanık Özçelik’in verdiği ifadede medya baskısı nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Eski eşini bıçakladı: 'Medya baskısıyla tutuklandım' dedi

Ankara’da eski eşi Sinan Özçelik tarafından 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sinem T.’nin davası, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık Sinan Özçelik, duruşmada pişman olduğunu belirterek, "Medya baskısıyla tutuklandım" dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU? 

Sinem T., güzellik merkezinde çalışırken 2 yıl önce Sinan Özçelik ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmıştı. Özçelik, 24 Ekim 2023'te kızlarıyla görüştükten sonra onları teslim etmek için buluştuğu Sinem T.'yi 7 yerinden bıçakladı. 

Ağır yaralanan Sinem T., 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra tedaviyle sağlığına kavuştu. Özçelik ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı ancak 9 ay sonra tahliye edilmişti. Sinem T.’nin itirazı üzerine sanık yeniden tutuklanmıştı.

DURUŞMA DETAYLARI

Davanın beşinci duruşmasına Sinem T. ve avukatı Gamze Özçelik, tutuklu sanık Sinan Özçelik ve avukatı Barış Bilgin Dilmen katıldı. Duruşmada ilk sözü alan sanık Sinan Özçelik, "Ben pişmanım fakat benden korkuyor da ben tahliye edildikten sonra 10 gün içinde istesem öldürmez miydim? Medya baskısıyla tutuklandım" ifadelerini kullandı. Ayrıca, duruşmayı takip eden basın mensuplarına yönelik "Yalan yazıyorlar, burada kayıt altına almalarını istemiyorum" diyerek tepki gösterdi. Ancak mahkeme başkanı bu talebi reddetti.

Mahkemeye sunulan Sosyal İnceleme Raporu'nda, çiftin ortak kızının kolay manipüle edilebildiği ve etkilenmeye açık bir çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, Sinem T.’nin yüzündeki yara izlerine dair Adli Tıp Kurumu raporu da dosyaya girdi.

AVUKATTAN SKANDAL SAVUNMA

Sanık avukatı Barış Bilgin Dilmen, Sinem T.'nin televizyon kanallarına çıkarak sanığın mahkeme kararı olmadan tutuklandığını söylediğini iddia etti. Ayrıca, Sinem T.'nin aldığı bıçak darbelerinin iç kanamaya yol açmadığını ve şiddetli bir batırmanın olmadığını savundu.

Sinem T.’nin avukatı Gamze Özçelik ise sanığın tahliye edilmesinin ardından elektronik kelepçe takılması gerektiği halde polislerin aylarca sanığa ulaşamadığını belirtti. Ayrıca, Sinan Özçelik’in tahliyesinden sonra Sinem T.’ye Instagram'dan arkadaşlık isteği gönderdiğini ve müvekkilinin sürekli takip edilme ve ölüm korkusu yaşadığını vurguladı.

MAHKEME TUTUKKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ

Tarafların beyanlarının ardından savcılık, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme, tutuklu sanık Sinan Özçelik’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 6 Kasım 2024 saat 09.45'e erteledi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara kadın cinayeti