Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun sözleri tepki çekti

A Milli Takımı, EURO 2024 F Grubu'ndaki 2. maçında Portekiz ile karşılaştı. Maç sırasında 26. Dönem Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encu'nün sosyal medya paylaşımı tepki çekti.

Eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun sözleri tepki çekti

EURO 2024 F Grubu'nda oynanan maçta A Milli Futbol Takımı ile Portekiz karşı karşıya geldi.

26. Dönem Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encu, maç sırasında X hesabından ''Bijî Portîkez…'' ifadesini kullanması tepki çekti.

İşte o tepkiler:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ''İşte şerefsizce bir tavır daha. TBMM üyesi ol, bu milletin vergileri ile maaş al sonra yaşasın Portekiz diye X at. PKK-DEM sürüsü vatan hainidir. Türkiye’nin düşmanı alçaklar sürüsüdür. Bunlar ile açık- kapalı ittifak yapmak ihanete ortak olmak demektir'' ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ''Sen vatansızsın, sen ahlaksızsın'' dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, ''Bu büyük Milletin Meclisinde yer alma şerefine erişmiş birini görüyorsunuz. Ancak ne yazık ki, şeref yoksunları bunun idrakinden aciz kalacaktır!'' cümlesini kurdu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, ''Bu tweet bizi kızdırdı mı hayır, amaçladığı provakasyona ulaşır mı, elbette ki hayır. Bu tweet, zaten bildiğimiz bir gerçeği tekrar etti sadece: Kandil’in listesinden seçime girenler sadece efendilerinin talimatlarını yerine getirirler. Bir spor müsabakasında bile bu ülkenin karşısında durmayı, bu milleti tahrik etmeyi, buradan bir çatışma çıkarmaya çalışmayı ihmal etmezler. Yeri gelmişken, Yıllarca“biji” dedikleri PKK, bugün can çekişiyor; Portekiz’e “biji” demişler, ne gam. Yapacak bir şey yok, böyle kodlanmışlar, PKK ciğerlerine işlemiş. Değişmelerini beklemektense, tarihin çöplüğünde silinip gitmelerini seyretmek daha eğlenceli! Son söz; bu twite ses çıkaramayan HDP yönetimi de bu twitin net ortağıdır'' ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ferhat encu