Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski İçişleri Bakanlarından Saadettin Tantan 12punto'ya konuştu: İçişleri Bakanlığı'nın suç örgütleri ve çetelere karşı başlattığı operasyonlar başarılı olacak mı?

Mafya tipi suç örgütleri ve çetelere karşı yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Yurttaşta memnuniyet yaratan bu operasyonlar ne kadar sürecek? Dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Eski İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan 12punto'ya anlattı.

Eski İçişleri Bakanlarından Saadettin Tantan 12punto'ya konuştu: İçişleri Bakanlığı'nın suç örgütleri ve çetelere karşı başlattığı operasyonlar başarılı olacak mı?

12 PUNTO ÖZEL 

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın son günlerde mafya tipi organize suç örgütlerine karşı başlattığı operasyonlar kamuoyunun gündeminde. Yurttaşlar gerek yazılı gerek görsel medyadan takip ettikleri operasyonlarla ilgili memnuniyet içinde. 

Operasyonlar tüm hızıyla sürerken ülkemizde suç örgütleri ve eylemlerinin ne derece arttığı da daha iyi gözlemlenebiliyor. 

12punto.com.tr Yerlikaya'nın öncülük ettiği operasyonları Türkiye Cumhuriyeti eski İçişleri bakanlarından Sadettin Tantan'a sordu. Tantan, Yerlikaya'ya destek verdi ve sürecin kamuoyunun vicdanını rahatlattığını söyledi.

Organize suç örgütleriyle mücadeleyi görevinin başındaki bakan kamuoyuyla paylaşıyor bu da başlangıç olarak güzel bir şey. Türkiye uzun yıllar, örgütlü suçun, derebeylerinin kontrolü altına girerken gerek yerel bazda ve gerekse siyaseten kamuoyunun bildiği kirli ilişkileri olan insanların öne çıkarılması ve siyasetçilerle onların fotoğraf vermesi, kamuoyunun vicdanını yaralamıştı. 

Operasyonlar ne kadar sürer sizce?

"Örgütlü suçun derebeyleri yargılanana kadar sürer. Örgütlü suçun derebeyleri kim, devleti ele geçirmiş, bütün kurumları ele geçirmiş ve ülkeyi hukuk ve adaletin yönetmesi gerekirken yine yabancı servislerin güdümündeki cemaate  yönetme açıklığı sağlamış, bu yapıların yargılanmasına kadar devam eder."

Yapılan operasyonların siyasi taraflarca önünün kesilebileceğini düşünüyor musunuz?

Şimdi bu mafyamsı yapılardan herkes rahatsız olduğu için özellikle İçişleri Bakanı'nın yaptığı çalışmayı desteklemek ve yardım etmek lazım. Bakana bilgi aktarımı bakımından. Çünkü bölgemizde gerek kontrolsüz güçlerden gelen ve yaşamak için her türlü illegal işin içerisine giren o yapıların temizlenmesi elzem. Onlarla beraber göçmenlerin ve sığınmacıların gönderilmesi şart. Özellikle o yapıların Türkiye'yi kışkırtmasına, ajite etmesine, dezenformasyon yapmasına engel olunmalı. 

Buna kesinlikle müsaade etmemek gerekiyor. Mesela Fatih Camii avlusunda "Türk ordusu Gazze'ye gitsin" sloganı atanlar görüyoruz. Bu tip organizasyonlarda tamamen Türkiye'yi içeriden parçalamaya niyeti olanların bir araya geldiğini görüyoruz. 

"NEFES ALAMAZLAR"

İçişleri Bakanlığı'nın delil toplama ve deliler üzerinden hareket ederek çalışması, illegal yapıların bütün çalışma sistemini ve yapısını ortaya koyar. Böylece onlar bir daha Türkiye'de nefes alamazlar. Türkiye'de halkı ve ülkenin menfaatini tehdit edici bir çalışma içerisinde olamazlar. İstihbarat teşkilatlarının, kolluk güçleri istihbarat teşkilatlarının, güvenlik güçlerinin tekrar edici imkân ve kabiliyeti dikkate alınarak, tahliller yapılarak birlikte çalışabilme, operasyonel düşünebilme, eylemsel hareket edebilme kabiliyetlerini artırmak gerekiyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya 12 Punto Saadettin Tantan