Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Mehmet Uçum'un yeni anayasa açıklamalarını 12punto'ya değerlendirdi

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Mehmet Uçum’un yeni anayasa çıkışı ve gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasıyla ilgili 12punto’ya konuştu.

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Mehmet Uçum'un yeni anayasa açıklamalarını 12punto'ya değerlendirdi

Ercan Deniz Küçük / 12punto

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mimarı, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un yeni anayasa çağrısı kamuoyunda ‘Erdoğan’ın 3. kez adaylığı’yla ilgili tartışmalara yol açtı.

Konuyla ilgili Mehmet Uçum, 12punto yazarı Doğan Satmış’ın “Saray neden Anayasa değişikliği istiyor?” başlıklı yazısına "Çok önemli bir nokta gözden kaçıyor. Üçüncü dönem için yeni bir anayasa ihtiyaç yok zaten. Eğer TBMM 2028 başlarında 360 milletvekili ile seçimlerin yenilenmesi kararı alırsa o zaman istisnai adaylık devreye girer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü dönem ve son kez aday olma hakkına sahip olur” sözleriyle cevap vermişti.

“YSK’NIN DOĞURDUĞU BU SONUÇ ANAYASAYA AYKIRI”

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Mehmet Uçum’un açıklamalarını değerlendirdi.

12punto’ya konuşan Eminağaoğlu, “Bu anayasaya aykırı ama son YSK kararı bu sonucu doğurdu. YSK'nın doğurduğu bu sonuç anayasaya aykırı. Son YSK kararına göre seçilebilir ama YSK kararı hukuka aykırı alındı” ifadelerini kullandı.

TOLGA ŞARDAN’IN TUTUKLANMASI

Yargıdaki tartışmalar ve gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Eminağaoğlu, “Tamamen bağımsız olmayan yargının yarattığı sonuçlar. Basının özgür olmaması iktidarların her zaman istediği tablo. Şardan'ın yaptığı tamamen basın faaliyeti. Asla suç değildir. Bağımsız yargı olmayınca bu şekilde suç olarak görülüyor. Yargının bağımsız basının özgür işlemesi koşulları ortadan kalktı” ifadelerini kullandı.



Haber Kaynağı : Ercan Deniz Küçük