Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eylem kararı almışlardı: Eti Alüminyum işçileri direnişi sürdürüyor

Konya’nın Seydişehir İlçesinde Eti Alüminyum Fabrikası'nda işçilerin düşük ücret zammına karşı eylemleri 5. gününde de devam etti.

Eylem kararı almışlardı: Eti Alüminyum işçileri direnişi sürdürüyor

Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası'nda işçiler verilen zammın yetersizliği nedeniyle günlerdir gerçekleştirdiği eylemlere devam ediyor. Yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşları, geçim sıkıntısı, Seydişehir’deki yüksek kira fiyatları ve her gün artan gıda fiyatları karşında yüzde 56’lık zamma karşı eylem kararı aldıklarını ifade eden işçiler yapılan zammın kabul edilebilir olmadığını belirtiyor.

EYLEMDE 5'İNCİ GÜN: DİRENİŞ SÜRÜYOR

Genç bir işçi de aile fertlerinin bu fabrikada çalıştığını ifade ederek, “Eskiden çalıştığında, amcamlar, babamlar iyi kazanırlardı. Kral gibi yaşarlardı. Şimdi ev araba almayı bırak borç içindeyiz. Ama mücadele etmeden kazanamayız” dedi.

Orta yaşlarda bir işçi vardiyalı çalıştığını söyleyerek, “2 çocuğum var, elektrik ustasıyım. 15’i zar zor görüyorum” dedi. Ücretlerin hiçbir şekilde yetmediğini ifade etti. 1976’dan beri fabrikada çalışan deneyimli bir işçi de “Tek çalışmak artık yetmiyor” dedi.

Bir işçi köyde bağı bahçesi olanların ekerek ek gelir elde ettiğini ifade ederken, başka bir işçi de Seydişehir’de yapılan üretici eylemine de katıldığını belirtti. Deneyimli işçinin “Bu da AKP’li dediği bir işçi de ayçiçeği ektiğini ve geçim sıkıntısı yaşadığını ifade ederek, “İşçinin birleşemeyeceği de asgari ücretle adam çalıştırırız olayı da bitti” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin birincil alüminyum üreticisi olan metal fabrikası Eti Alüminyum 2005 yılında özelleştirilerek Cengiz Holding’e satılmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

eylem fabrika işçi Eti Alüminyum