Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı’dan Diyanet’e çağrı: 'Çok acil araştırma başlatılmalı'

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı yazısının “Diyanet bilimsel olarak araştırmalı” kısmında tarikat yurtlarındaki cinsel saldırılara dikkat çekerek Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda bulundu.

Fatih Altaylı’dan Diyanet’e çağrı: 'Çok acil araştırma başlatılmalı'

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet işleri Başkanlığı’na, “Kur’an kurslarında, cemaat ve tarikat okul ve yurtlarında, teşkilatın bazı mensuplarındaki bu sapkınlığın nedeni ne” sorusunun yanıtı için çok acil araştırma başlatma çağrısında bulundu.

Altaylı, köşesinde şunları kaydetti:

“Gün geçmiyor ki, bu saydıklarımdan birinde bir ‘cinsel saldırı’ bazen kız ama genelde erkek çocuklara yönelik bir cinsel saldırı, bir taciz, tecavüz vakası, bir ırza tasaddi vakası ortaya çıkmasın. Son olarak Şanlıurfa’nın, Akçakale ilesinde müftü evet yanlış okumadınız bir müftü 12 yaşında bir erkek çocuğuna tecavüz ettiği için tutuklandı.

Bir değil, iki değil, üç değil… Sözde dinî eğitim kurumlarında, bunlara bağlı yurtlarda ve artık doğrudan resmî diyanet teşkilatında bunlar oluyor ve bazıları artık saklanamaz hale geliyorsa, bu araştırılmaya değer bir mesele, çözülmesi gereken bir sorundur. Yıllarca kiliseye özgü bir sorun zannedilen bu sorunun, sadece kiliselere değil farklı dinlerin kurumlarında da bir sorun olduğu atık saklanamaz bir durumdur. İncelenmesi farzdır.”



Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Altaylı Diyanet