Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Fatih Altaylı'dan Selahattin ve Başak Demirtaş yorumu: 'Siyasal İslamcılara göz kırpıyor'

Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalındaki programında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın yerel seçimlerde İstanbul adaylığı iddialarını değerlendirdi. Altaylı ayrıca, Selahattin Demirtaş için, "Siyasal islamcılara göz kırpıyor" dedi.

Fatih Altaylı'dan Selahattin ve Başak Demirtaş yorumu: 'Siyasal İslamcılara göz kırpıyor'

Gazeteci Fatih Altaylı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul'da aday olacağı yönündeki iddiaları yorumladı.

"HUKUKİ GELECEĞİYLE İLGİLİ PAZARLIKLAR SÖZ KONUSU OLABİLİR"

Altaylı, "Selahattin Demirtaş, siyasi hayatında ilk kez siyasal islamcıların hoşuna gidecek bir retorik kullanmaya başladı. Siyasal islamcılara göz kırpıyor. Başak Hanım'ın adaylığının içinde Demirtaş'ın hukuki geleceğiyle ilgili olarak da bazı pazarlıklar söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

"BAŞAK HANIM ADAY OLURSA..."

"Bir kadın kocasına destek olmasını istemekten daha normal bir şey yoktur. Başak Hanım da siyasi figür olma arzusunda olabilir. Bunun da önünde herhangi bir engel olamaz." diyen Altaylı şöyle devam etti:

"Bu aslında başka bir şeyin parçası. AKP'yi rahatsız eden iki şey var. HDP veya DEM Parti seçmeninin CHP adayına oy vermesi. Bunun 7-8-9-10 durumunu bilmiyoruz; seçimin dengesini değiştiren bir şey olduğu. İkincisi de Yeniden Refah Partisi.

Çünkü İYİ Parti'yi denklem dışına çıkardı zaten AKP. İYİ Parti artık CHP'nin yanında değil. Evet İstanbul'da İYİ Parti'nin oyunun bir bölümü tabanda bir uzlaşıyla Ekrem İmamoğlu'na gidecektir ama aynı şey DEM Parti'de olmaz. Ama yüzde 70-80 oranında DEM Parti'ye gider. 

Başak Hanım aday olursa bir tık daha fazla oy alma ihtimali var. 

"İKTİDARIN İSTEDİĞİ GELİŞMELER..."

Öcalan AKP ile beraber hareket edecektir ama Kandil buna ne kadar uyar, Demirtaş adı üzerinde bir uzlaşma olur mu? Demirtaş soyadına Kandil destek verir mi bunları şimdilik bilmiyoruz. Başak Demirtaş'ın çıkışı iktidarın istediği gelişmelerin olmaya namzet olduğunu gösteriyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Başak Demirtaş DEM Parti Ekrem İmamoğlu Fatih Altaylı öcalan Selahattin Demirtaş Yeniden Refah Partisi