Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Portakal'dan Mehmet Şimşek'e asgari ücret çıkışı

AKP iktidarı temmuz ayında asgari ücrete ek zammın kapılarını kapatırken gazeteci Fatih Portakal'dan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki geldi. "Asgari ücretle çalışan bir kişi 8 ay nasıl dayanacak?" diye soran Portakal, Şimşek'in sürekli 'sabır' demesini hatırlatarak "Sabır demeyin bana. Bu insanlar sabır denilen o sınırı çoktan geçti çünkü. Başka mucize bir formülünüz varsa bize anlatın." diye konuştu.

Fatih Portakal'dan Mehmet Şimşek'e asgari ücret çıkışı

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle TL'nin alım gücü düştü. 

Milyonlarca çalışan asgari ücrete ek zam talebinde bulunurken AKP iktidarı ara zamma kapıları kapattı.

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber Bülteni'nde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.

"8 AY NASIL DAYANACAKLAR?"

Bakan Şimşek'e seslenen Portakal, "Asgari ücretle çalışan bir kişi 8 ay nasıl dayanacak?" diye sordu. "Sakın bana sabır demeyin" ifadelerini kullanan Portakal, Şimşek'i programına da davet etti.

Portakal'ın sözleri şöyle;

"Geçinebiliyor musunuz? Mesela asgari ücret... Asgari ücret 17 bin 2 lira. Ya bu insanlar bu parayla 8 ay nasıl dayanacaklar? Mümkün değil dayanmaları. Gerçekten asgari ücret alan bir kişi Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak tam 8 ay nasıl geçinecek?

"SABIR DEMEYİN BANA"

Bunu ben Mehmet Bey size soruyorum. Mucize formülünüz var mı bu insanlar için? Sabır demeyin bana. Hep sabır diyorsunuz ama artık demeyim. Bu insanlar sabır denilen o sınırı çoktan geçti çünkü. Başka mucize bir formülünüz varsa bize anlatın.

Çıkıp keşke bana da konuk olarak gelseniz. Başka kanallara çıkıyorsun ya gel bi konuşalım burada senle ya. Gerçekten konuşalım. Üstünüze gitmeyeceğim sadece olan şeyleri paylaşacağım. Sorulması gerekenleri paylaşacağım. Davet ediyorum tabiki. Milletin de merak ettiklerini soracağım. Ama verecek cevapları olduğunu tahmin etmiyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret Fatih Portakal Mehmet Şimşek