Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fırtına Deresi'nde 2 çocuk boğulmuştu! CHP'li Tahsin Ocaklı'dan 'ihmal' açıklaması: 'Bunlar siyasi kurumların sorumluluğundadır'

Rize’nin Ardeşen ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu öğrencisi olan 6 çocuk, Fırtına Vadisi'ndeki yapay gölde akıntıya kapıldı. Çocuklardan ikisinin cansız bedenine ulaşılırken, iki yaralı çocuğun tedavilerine devam ediliyor. Bir çocuğun ise durumu ciddiyetini koruyor. Konuyu 12punto'ya değerlendiren CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, "Din dersi öğretmeni din dersi öğretir. Orada güvenliği sağlaması gerekenler başkalarıdır. Burada İçişleri Bakanı var, Milli Eğitim Bakanı var, Diyanet İşleri Başkanlığı var. Bunlar siyasi kurumların sorumluluğundadır" dedi.

Fırtına Deresi'nde 2 çocuk boğulmuştu! CHP'li Tahsin Ocaklı'dan 'ihmal' açıklaması: 'Bunlar siyasi kurumların sorumluluğundadır'

Burak DEMİRBAŞ-12punto.com.tr

Rize’nin Ardeşen ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Kuran Kursu öğrencisi olan 6 çocuk, Fırtına Vadisi'ndeki yapay gölde akıntıya kapıldı. 

İhbar üzerine olay yerine AFAD, deniz polisi, jandarma, sahil güvenlik, AKUT ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından sudan çıkartılan yaralı dört kişi, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yaralı çocuklardan ikisi Kaçkar Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayda yaralanan V.E. ile Y.G'nin tedavileri ise Rize'deki hastanelerde devam ediyor. 

KURAN KURSU HOCASI GÖZALTINA ALINDI

Ardeşen Kaymakamlığı, iki Kuran kursu öğrencisinin boğularak hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Rize ili Ardesen ilçemiz Fırtına Deresi’nde serinlemek amacıyla suya giren 6 Kur'an Kursu ögrencisinin akıntıya kapılmaları üzerine 1 Kur'an Kursu Hocası gençleri kurtarmak için suya girmiş olup kendisi de boğulma tehlikesi geçirmiştir. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde sağ olarak kurtarılan 5 kişiden 2'si yoğun bakıma kaldırılmış, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştır. Arama kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanmıştır. Arama çalışmalarına 27’si AFAD personeli olmak uzere Deniz Polisi, JAK, Sahil Güvenlik, 112 Acil Saglik ve AKUT Ekibi, Sahil Güvenlik Devriyesi ve bölgeyi iyi bilen Rafting ve Kanocu rehberlerin katılımıyla toplamda 63 personel katılmıştır. Olayla ilgili Pazar Cumhurivet Başsavcılığı tarafından adli, Ardeşen Kaymakamlığı tarafından idari tahkikat başlatılmış Olup olayla ilgili bir kişi gözaltina alınmıştır.”

"BİR KİŞİNİN SORUMLULUĞUYLA BİTECEK BİR DURUM DEĞİL"

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir çocuğun durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Ocaklı 12punto'ya yaptığı değerlendirmede, 1 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin; olayı takip edeceğini belirterek, "Bir kişinin sorumluluğuyla bitecek bir durum değil bu. Burada bir öğretmen veya birlikte gittikleri öğretmeni gözaltına aldılar. Bir din dersi öğretmeninin, bu öğrencilerin güvenliğiyle ilgili sorumluluğu yeterli değildir" dedi.

"SİYASİ KURUMLARIN SORUMLULUĞUNDADIR"

Ocaklı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Din dersi öğretmeni din dersi öğretir. Orada güvenliği sağlaması gerekenler başkalarıdır. Burada İçişleri Bakanı var, Milli Eğitim Bakanı var, Diyanet İşleri Başkanlığı var. Bunlar siyasi kurumların sorumluluğundadır. O nedenle ihmali olanların soruşturmayla ortaya çıkacağını, gerekli cezayı alıp almayacaklarına bakacağız. Şimdilik ailelerin acısını söylemek lazım, konuşmak lazım. Bundan sonra süreci takip edeceğiz."


Haber Kaynağı : 12punto

Tahsin Ocaklı Fırtına Deresi Rize Ardeşen Milli Eğitim Bakanlığı