Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fransa'da kuş gribi alarmı

Fransa, yeni kuş gribi vakalarının tespit edilmesinin ardından risk seviyesini "yüksek"e çıkardı. Tarım Bakanlığı, kümes hayvanı çiftliklerine, kuşların kapalı tutulması ve hastalığın yayılmasını önlemek için ek önlemler alınması talimatı verdi.

Fransa'da kuş gribi alarmı

Fransa, yeni kuş gribi vakalarının tespit edilmesinin ardından risk seviyesini "yüksek"e çekti. Tarım Bakanlığı, kümes hayvanı çiftliklerine, kuşların kapalı tutulması ve hastalığın yayılmasını önlemek için ek önlemler alınması talimatı verdiği bildirildi.

Kuş gribi, son yıllarda dünya çapında yüz milyonlarca kuşun itlaf edilmesine yol açtı. Genellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan hastalık, geçtiğimiz haftalarda aralarında Almanya, Hollanda ve Belçika'nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde yayılmaya başladı.

Fransa, geçen hafta ülkenin kuzeybatısındaki Brittany'deki bir çiftlikte bu sezon ilk kuş gribi salgınını tespit ettiğini açıklamıştı. "Yüksek risk" seviyesi, tüm kümes hayvanlarının çiftliklerde tutulması ve hastalığın yayılmasını önlemek için ek güvenlik önlemleri alınması gerektiği anlamına geliyor.

SINIRLI AŞI KAMPANYASI

Kuş gribi gıdada zararsız olmasına rağmen sürülere verebileceği tahribat, ticari kısıtlama olasılığı ve insanlara bulaşma riski nedeniyle yayılması hükümetler ve kümes hayvanları endüstrisi için endişe verici. Fransa, hastalığa karşı mücadele etmek için Ekim ayı başlarında, başlangıçta virüsü semptom göstermeden kolayca bulaştırabilen ördeklerle sınırlı bir aşı kampanyası başlattı.

12,5 MİLYAR EUROLUK İHRACAT

Kuş gribi salgını, Fransa'nın kümes hayvanları endüstrisi için önemli bir darbe anlamına geliyor. Ülke, dünyanın en büyük kümes hayvanı üreticilerinden biri ve 2022 yılında 12,5 milyar euroluk ihracat gerçekleştirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Fransa Hastalık virüs Kuş gribi