Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış... 'İki gün sonra konuşacağım' Dikkat çeken Cemil Önal ayrıntısı!
Gazeteci İsmail Saymaz, tahliyesinden bir gün sonra hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un ölümünden birkaç saat önce kendisini aradığını ve “önemli açıklamalarda bulunacağını” söylediğini aktardı. Yakut'un geçtiğimiz aylarda Hollanda'da öldürülen Halil Falyalı'nın kara kutusu Cemil Önal'ı kimin öldürdüğünü bildiğini ifade ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de yayımlanan köşe yazısında, hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan ve Hollanda’da yakalandıktan sonra cezaevinde kalan Muhammed Yakut’un tahliye olduktan birkaç saat sonra kendisini aradığını açıkladı. Saymaz, 1 Temmuz Pazartesi günü saat 17.07'de, Almanya'dan gelen bir WhatsApp mesajı aldığını belirtti. Mesajda “Ben Muhammed Yakut, ararsanız sevinirim, önemli” ifadeleri yer alıyordu.
Saymaz, mesajı gördüğünde Yakut’un hâlâ Hollanda’da tutuklu olduğunu sandığını, bu nedenle tahliyesinden yeni haberdar olduğunu belirtti. Hemen aradığı Yakut’un telefonda yorgun, bitkin ve gergin bir sesle konuştuğunu aktaran Saymaz, “İçeride çok zor günler geçirdiğini, 15-16 kilo verdiğini söyledi. Telefonda ‘İki gün sonra çok önemli açıklamalar yapacağım’ dedi. Ne söyleyeceğini merak ettim ama artık öğrenemeyeceğiz” dedi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI, BİR GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ
Saymaz, Yakut’un 30 Haziran’da tahliye edildiğini ve yakın bir arkadaşı tarafından saat 12.30’da cezaevi kapısından karşılandığını belirtti. Yakut, arkadaşına “İçeride çok zor zamanlar geçirdim” dedi. İddiaya göre, içerideyken bazı istihbarat görevlileriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini ve “Cemil Önal’ı kimin öldürdüğünü biliyorum” ifadesini kullandı, ancak isim vermedi. Saymaz’a göre Yakut oldukça tedirgin görünüyordu ve bir suikastten korkuyordu.

Tahliyesinden bir gün sonra Yakut’un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklandı. Ancak ölümüne dair herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU, İSPANYA’DA YAKALANDI
“Deliler delisi” lakabıyla tanınan Muhammed Yakut, özellikle sosyal medyada yayınladığı ve Sedat Peker hakkında ortaya attığı iddialarla gündem olmuştu. Hakkında “birden fazla kişiyle birlikte yağma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı biçimde ele geçirme ve yayma” suçlamalarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bunun üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.
Yakut, 2023 Eylül ayında İspanya’nın Santander kentinde yapılan kimlik kontrolü sırasında yakalandı. Anadolu Ajansı’nın İspanyol emniyet yetkililerine dayandırdığı bilgiye göre, yakalama işlemi sırasında hakkında Interpol bildirimi olduğu tespit edildi. Ardından Hollanda’ya iade edildi ve burada cezaevine kondu.

“NE ANLATACAKTI, ARTIK BİLMEYECEĞİZ”
Saymaz yazısını, “Yakut’un ne anlatacağını bilmiyoruz. Belki devlet içinde yürüyen bazı kirli ilişkileri ya da içeriden aldığı yeni bilgileri kamuoyuyla paylaşacaktı. Ama şimdi bu sorular cevapsız kaldı” dedi.

"Yakut, son aylarda Cemil Önal ile arkadaş oldu"
Saymaz, Yakut'un tahliyesinden ölümüne giden sürece dair şu ayrıntıları yazdı:
"Yakut, son aylarda, ifşaatları en az kendisininkiler kadar dikkat çeken bir isimle arkadaş oldu. O kişi, Cemil Önal. Önal da aslen Diyarbakırlı. Kıbrıs'ta 2022 yılında casino'cu Halil Falyalı'nın öldürülmesini azmettirdiği iddiasıyla Türkiye tarafından kırmızı bülten çıkarılan Önal, Hollanda'ya kaçmıştı. 2023'te Hollanda'da tutuklanan Önal, 16 ay tutuklu kaldı. Tahliye edilince kapıda onu Yakut karşıladı.

Önal, iade edilmemek için 'FETÖ'cüyüm' bahanesiyle iltica başvurusu yaptı. 'Bugün Kıbrıs' gazetesinden Ayşemden Akın ile yaptığı, 14-20 Nisan 2025 tarihlerinde üç bölüm halinde yayınlanan söyleşisinde, Falyalı'ya ait beş kasetin kendisinde olduğunu iddia etti. Falyalı'nın Türkiye'de bir eski bakan ve cumhurbaşkanı yardımcısına rüşvet verdiğini öne sürdü. Önal'ın iddiaları Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta günlerce konuşuldu.

Yakut ve Önal, bildiklerini anlatmak için İyi Parti'nin Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'i Hollanda'ya davet etti. 1 Mayıs'ta Den Haag şehrinde buluşmak üzere sözleştiler. Yakut, bir gün önce araçla Almanya'dan Hollanda'ya geçerken, sınırda durduruldu. Türkiye'nin çıkardığı kırmızı bültenden ötürü Zutphen Cezaevi'ne kondu. Önal'ı arayarak, 'Elinizden geleni yapın, bir avukat ayarlayın' dedi.
Önal, Almanya'daki avukat arkadaşını aradı. 'Çıkması lazım. Yardımcı ol' dedi. O avukatın adı, Bayram Bozkurt.

Türkiye, Bozkurt'u 2009 yılında Erzincan'da açılan Ergenekon Davası'ndan biliyor. Adı rüşvete bulaşınca 'Gizli Tanık Efe' kod adıyla, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk aleyhinde ifade vermişti. Bozkurt, rüşvetten ihraç edileceği için istifa etti. Sonradan adı, 'Hakan Aslan' diye değiştirilerek, yeniden savcı yapıldı.
15 Temmuz'dan sonra saklandığı evden kaçarken ayağını kırdı ve yakalandı. Bu kez FETÖ aleyhine ifade verdi. Serbest bırakılınca Yunanistan üzerinden Almanya'ya kaçtı. Şu an Avrupa'daki Türk kaçakların Türkiye'deki dava ve soruşturmaları için danışmanlık veriyor.

Bozkurt, Önal'ın yardım çağrısı üzerine 1 Mayıs'ta Hollanda'ya geçti. Bir Türk'e ait olan 'Rijswijk Hoevevoorde Oteli'nin kafesinde buluştular. Sohbet ettikleri sırada bir saldıran, Önal'a 6-7 el ateş etti.

Bozkurt, şahit olduğu cinayeti bana 13 Mayıs şöyle anlatmıştı:
'Arkadan birinin geldiğini gördüm. Kafasını çevirir çevirmez, Cemil'e doğru koşmaya başladı. Fark ettiğimde hareketlenmişti. Göbek tarafına silahı koymuş. Çıkardı. 'Yapma!' diye bağırdım. Ayağa kalktım. Silahla kafasına önce ateş etti. Onu gördüm, sonra eğilerek kaçmaya çalıştım. Tak tak tak diye 6-7 defa saydırdı.'
Tetikçi ve bir suç ortağı tespit edildi. Ne var ki bugüne kadar yakalanamadılar. Bozkurt, bana Önal ve eşinin CIA ile görüştüğünü söylemişti. Önal'ın, elindeki kasetlerden söz ettiğini anlatarak, 'İlgili yerlere verdim, bunlar benim güvencem' dediğini kaydetmişti.

"'Cemil Önal'ı kimin öldürdüğünü biliyorum' dedi"
Önal'ın cenazesi 13 Mayıs'ta Diyarbakır'da defnedildi. Yakut ise bugünlerde cezaevindeydi. Yakut, yaklaşık üç hafta önce bir suikast girişiminden ötürü 80 kilometre uzaktaki Vught Cezaevi'ne kondu. Tek başınaydı. 61 gün tutuklu kaldı.
30 Haziran'da tahliye edildi. Yakın bir arkadaşı Yakut'u saat 12.30'da cezaevinin kapısında karşıladı. Arkadaşına 'İçeride zor zamanlar geçirdim' dedi. İstihbaratçılarla görüştüğünü anlattı. 'Cemil Önal'ı kimin öldürdüğünü biliyorum' dedi ancak isim vermedi. Çok tedirgindi. Suikast girişiminden korkuyordu.
Duisburg'a gittiler. 'Hasret' adlı Türk lokantasında yemek yediler. Yakut'un birkaç arkadaşı onlara katıldı. Yemekten sonra evine bıraktılar. Akşam 19 sularında koruması ve şoförü geldi. Bir Türk'e ait 'Happy Garden' adlı mekana doğru yola çıktılar. Bu mekanın bir bölümü restoran, bir bölümü ise saunaydı.

Yakut, 'Birisiyle konuşmaya gideceğim' dedi. Mekana 50 metre kala araçtan indi. Korumasıyla birlikte yürüdü. Onları mekanın önünde bir Türk karşıladı. Yakut, 'İçerisi sağlam mı?' diye sordu. Adam 'Sağlam' dedi. Yakut, korumasına 'Bekleyin, bir iki saate geleceğim' dedi. İçeri girdi. Saat 21.30 sularında korumasını aradı. 'Arkadaşımla konuşacaklarımız var, bekleyin' dedi. Fakat 01.00'e kadar ses çıkmadı. Koruması ve şoförü kapıya gittiğinde mekanın kapanmak üzere olduğunu gördü. Garson 'Kimi arıyorsunuz?' diye sordu. Onlar Yakut'u tarif edince 'Bir saat önce öldü' dedi.
Gerçekten de koruma ve şoför beklerken mekana ambulans gelmişti. Fakat ambulansın Yakut için geldiğini düşünmemişlerdi."
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

General duruşmaya katılmadı özel celse istedi... Tanığa bir telefon geldi...

Mübadil mezarlarının üstüne otopark...

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Zekai Paşa OYAK Yönetim Kurulu Başkanı oldu

'Ekrem İmamoğlu'ndan iki kez destek istedi'

Mahkeme Başkanı iki ismin tahliyesini istedi!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Çeşme’de 2 mahalle tahliye edildi

Bahçeli'nin grup toplantısındaki o sözlerine açıklık getirdi