Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gazeteci İsmail Saymaz, 'Gezi davasındaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış' haberiyle ilgili davadan beraat etti! 'AKP'li olmaktan utanıyorsanız aday olmasaydınız'

Gazeteci İsmail Saymaz, 26 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" başlıklı yazısına ilişkin "hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçlarından toplamda 2 yıl 3 aydan 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatı uygun görüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz, 'Gezi davasındaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış' haberiyle ilgili davadan beraat etti! 'AKP'li olmaktan utanıyorsanız aday olmasaydınız'

Gazeteci İsmail Saymaz, 'Gezi Davası'ndaki AKP'li hakimin eşinin FETÖ itirafçısı olduğunu iddia ettiği yazısı nedeniyle "hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçlarından yargılandığı davada beraat kararı verildi.

Mahkemenin verdiği beraat kararı sonrasında Saymaz, yaptığı açıklamada, davanın açılma tarihine dikkat çekerek, seçim sonrasında kendisine dava açıldığını belirtti.

Adaletin galip geldiğini ifade eden Saymaz, gazetecilik görevini yerine getirdiğini ve suçsuz olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan insanların tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Saymaz, şunları söyledi:

"Beraat ettim, aslında hiç yargılanmamam gerekiyordu. Çünkü ben esasen şunu kaleme almıştım; Gezi Parkı davası görülüyor bu adliyede. Gezi Parkı davasının bir hakimi Sayın Murat Bircan daha önce hem de 3-4 yıl önce AKP'den milletvekili adayıydı ve belediye başkan yardımcısıydı. Kendisi bu Gezi Parkı davası görülürken reddi hakim talebiyle 'mahkemeden çekilsin' istenmişti. O günlerde ben sadece Sayın Hakim'in AKP milletvekili adayı olmadığını aynı zamanda eşinin de FETÖ şüphelisi olduğunu yazdım. Ben bunu mahkeme kayıtlarına dayanarak yazdım. Sayın Hakim'in eşi Arzu Hanım, 2016 yılında darbe sonrasına kadar FETÖ'yle temas halinde olduğunu ifade etmişti hem de bu yapının içinde bulunduğunu belirtmiştim. Soruşturma yürütülmüş takipsizlik kararı verilmişti. Ben bunu yazdım.

"TARİHTE İLK KEZ GÖRÜLMÜŞTÜ"

Fakat sayın hanımefendinin adına eşi beyefendi hakim bey şikayetçi oldu. Tarihte ilk kez görülmüştü. Bir insanın karısı adına suç duyurusunda bulunduğu. Bu suç duyurusu ardından bana hakim bey AKP'li demek suretiyle hakaret etmekten ve hakim beyin fotoğrafını basmaktan dava açıldı. Halbuki AKP'li demek ne zamandan beri hakaret oluyor? Eğer AKP'li olmaktan utanıyorsanız aday olmasaydınız. İkincisi Hakim beyin fotoğrafını ne demek basmak suç olabilir? Ki basmadık .ilirkişi raporuna göre basmadık ama bassak ne olur? Hakim beyin fotoğrafını milletvekili adayıyken bütün Samsun sokaklarına astılar. Üstelik dikkat edin, bana açılan davanın günü 29 Mayıs, seçimden bir gün sonra. Seçimin bitmesini beklediler, AKP'nin seçimi kazandığını anlayıp bana dava açtılar. Adalet galip geldi, benim suçsuz olduğum gazetecilik görevini yerine getirdiğim bugün bir mahkeme kararıyla daha kabullenmiş oldu.

"BAŞTA CAN ATALAY OLMAK ÜZERE..."

Gezi Parkı gibi davalarda namuslu yurtsever, tertemiz insanlar yatıyorlar. Siyasi davaların hedefi durumundalar. Kendisi bir siyasi partinin üyesi olup onun baktığı davada insanlara siyaseten ceza verilmesi döneminin artık Türkiye'de kapanması gerekir. Başta Can Atalay olmak üzere Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan tertemiz, namuslu yurtsever insanların da tahliye edilmesi gerekiyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Can Atalay Gezi Davası Gezi Parkı İsmail Saymaz