Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Geyik figürlü güneş kursu mu olacak? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amblemi değişiyor mu?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden, ambleminin değişmesi yönündeki taleplere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, kararın Ankara halkına bırakılacağı belirtildi.

Geyik figürlü güneş kursu mu olacak? Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amblemi değişiyor mu?

31 Mart yerel seçimlerinde ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın farklı şekilde yeniden belediye başkanı seçilmesinin ardından ABB'nin ambleminin değişmesi yönündeki taleplere ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ANKARA HALKINA BIRAKILMASI TEKLİFİNDE BULUNULACAK"

"Ankara Büyükşehir Belediyesine 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda gerek sosyal medyadan gerekse Başkent 153 Çağrı Merkezinden yoğun başvuru gelmektedir. Konu hakkında;

Belediye Meclisince tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesi konusunda ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk aranmaktadır.

ABB Meclisinde CHP Grubu üçte iki çoğunluğu sağlayamamakta ve tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır.

Bu nedenle yönetimimiz, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır."

NE OLMUŞTU?

Ankaralı yurttaşlar tarafından, Alacahöyük'teki kazılarda ele geçirilen ve bir Hatti eserininin kopyası olan Ankara'daki Sıhhiye Meydanı'nda bulunan "geyik figürlü güneş kursu anıtı"nın yeni amblem olarak kullanılması talep edilmişti.

Geyik figürlü güneş kursu anıtı, 1973'te belediye başkanı Vedat Dalokay tarafından şehrin simgesi yapılmış ve 1995'te yine belediye tarafından değiştirilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Geyik figürlü güneş kursu Hatti Ankara ABB amblem