Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

'Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin' demişti

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlar için söylediği “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin” sözlerine belgeyle yanıt verdi. Çömez yurtdışındaki doktor sayısını açıkladı.

'Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin' demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına çalışmaya giden hekimlerle ilgili olarak Mart 2022’de bir açıklama yapmıştı. Erdoğan şunları söylemişti: “Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz.”

Erdoğan’ın tartışmalı sözlerinden sonra yurtdışına giden doktor sayısını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru olan, İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez açıklamıştı. Çömez, yurt dışına giden hekim sayısının 15 bine ulaştığını, tıp fakültesi öğrencilerinin de yurt dışı hayali kurduğunu söylemişti.

Peki, yurtdışına giden doktorlarda son durum ne?

Turhan Çömez, yurtdışına giden doktorlarla ilgili güncel sayıyı açıkladı. Çömez’in açıklaması şöyle: 

“Aldığımız resmî rakamlara göre, 22 Mayıs 2024 itibarıyla Birleşik Krallık’taki lisanslı Türk doktor sayısı 1003. Bir o kadar da sınavlara hazırlanan var. Almanya için bu rakamları 5’le çarpmak gerek. Diğer ülkeleri de hesaba kattığımızda, 2025 sonunda, yurt dışına giden Türk doktor sayısı 25 bini geçecek. Hala giderlerse gitsinler mi?”

İşte Turhan Çömez’in yayınladığı belge:


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Turhan Çömez