Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Göçük altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmalarında yeni gelişme! Bakan Bayraktar son durumu açıkladı

Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Arama kurtarma çalışmalarına ilişkin son durumu aktaran Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Yoğun bir şekilde elimizdeki tüm teknik imkanları kullanarak işçi kardeşlerimizin olabileceği lokasyonları tespit ediyoruz. İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik" dedi.

Göçük altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmalarında yeni gelişme! Bakan Bayraktar son durumu açıkladı

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları 4. gününde devam ediyor.

BAZI NOKTALARDA METAL YOĞUNLUĞU TESPİT EDİLDİ

Teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Ekipler, arama çalışmalarının yanı sıra maden ocağı sahasından aldıkları toprak numunelerinden bazılarını incelemek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderdi.

Bölgeye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor.

İliç'e bağlı Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin bulunması için çalışma başlatılmıştı.

BAKAN BAYRAKTAR: İŞÇİLERİN LOKASYONLARI TESPİT EDİLDİ

Arama kurtarma çalışmalarına ilişkin son durumu aktaran Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun bir şekilde elimizdeki tüm teknik imkanları kullanarak işçi kardeşlerimizin olabileceği lokasyonları tespit ediyoruz. İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik.

Halk sağlığını veya personeli tehdit edecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığını kaldırma ile ilgili çalışma aşamasına geçiyoruz. Aylar sürebilir ama öğleden sonra bu işlemin yol haritasını çıkaracağız. Buranın rehabilitasyonunu sağlayacağız. Kaldırılan toprağı nerede emniyetli bir şekilde depolayacağımıza dair araştırmalarımıza başladık. Yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Temel önceliğimiz kurtarma çalışmalarıdır.

‘HEYELANDAN ÖNCE TAHLİYE EDİLDİ’ BİLGİSİNİ DOĞRULADI

Buranın heyelandan önce tahliye edildiği, işçilerin sonradan kontrol amaçlı döndükleri sırada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru."


Haber Kaynağı : AA

Erzincan İliç maden ocağı Alparslan bayraktar