Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Görür'den Malatya fayı için deprem uyarısı! 'Stres altında olabilir'

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da 4,3 büyüklüğünde gerçekleşen depremin, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından Malatya Fayı'nın stres altında olduğunu gösterdiğini belirterek, "Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım" dedi.

Görür'den Malatya fayı için deprem uyarısı! 'Stres altında olabilir'

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki son depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Malatya Fayı'nın Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremden dolayı belli ölçüde stres altında olabileceğini ifade etmiştik. Depremin meydana geldiği bölge itibarıyla streslenmiş olabileceğini anlıyoruz" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde merkez üssü olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Çevre illerden de hissedilen depremde herhangi bir olumsuz durum yaşanmazken, ilçede tedbir amaçlı olarak okullar boşaltıldı.

Görür, Malatya'daki depremin ardından yaptığı uyarıları sürdürerek, "Depremin bölgesel olarak stres altında olduğunu anlıyoruz. Detayları öğrenmek için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar, Malatya'nın Beğre/Doğanşehir ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, tam olarak Malatya Fayı'nın güney ucunda gerçekleşti. Daha önce belirttiğimiz gibi, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremden dolayı Malatya Fayı belli ölçüde stres altında olabilir. Depremin bölgesel olarak stresli olduğunu anlıyoruz. Detayları öğrenmek için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor."


Haber Kaynağı : 12punto

AFAD Prof. Dr. Naci Görür malatya