Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hollandalı yetkili: 'İsrail'in savaş suçu işliyor, Batı dünyası hiçbir şey yapmıyor'

Hollandalı Milletvekili van Baarle, İsrail-Filistin çatışmasını ve Batı'nın tutumunu sert şekilde eleştirdi.

Hollandalı yetkili: 'İsrail'in savaş suçu işliyor, Batı dünyası hiçbir şey yapmıyor'

Hollanda'da Denk Partisi Meclis Grup Başkanı ve Milletvekili Stephan van Baarle, İsrail'in savaş suçu işlediğini, Hollanda'nın ve Batılı ülkelerin buna sessiz kaldığını söyledi.

Van Baarle, İsrail'in apartheid rejimi (sistemsel ayrımcılık) uyguladığını ve Batılı ülkelerin sessiz kalması sebebiyle 75 yıldır yaptığı her şeyden sıyrıldığını belirtti.

İki milyon Filistinlinin elektriği, suyu ve gıdasının kesildiğine dikkati çeken van Baarle, "Gazze’deki durum çok korkunç. Şu an orada hastanelerin üzerine bombalar yağıyor. İsrail, şu an gerçekten savaş suçu işliyor. Batı dünyası ve uluslararası toplum buna hiçbir şey yapmıyor. Buna son verilmeli ve Hollanda'nın bu durumu kınaması gerekiyor." dedi.

"AVRUPA, GÖZLERİNİ KAPATIYOR"

Van Baarle, "Hollanda ve Avrupa ülkeleri nasıl 75 yıldır Filistinlilerin kendi kaderlerine bırakıldığını görmezden geliyorsa şimdi yine Filistinli çocukların İsrail bombaları ile öldürülmesine gözlerini kapatıyor. Hollanda'nın savunmasız Filistinlilere karşı savaş suçları işlenirken seyirci kalmak yerine sert bir dil kullanması lazım." ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin haklarını savunmanın her zamankinden daha önemli olduğunu ve bu hakların savunulması için çağrıda bulunan van Baarle, "İnsanlar, Filistinlilerin haklarını savunmak istediğinde sağcı siyasi partiler onları susturmaya çalışıyor. Bu, Batı dünyasında her zaman uygulanan bir siyaset.” dedi.

"FİLİSTİNLİLER, HAKLARI OLAN ÜLKELERİNİ ALMALIDIR"

Van Baarl, "İsrail hükümetinin Filistinlilere karşı acımasız davrandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu çatışmadan kurtulmanın tek yolunun Filistinlilerin nihayet eşit haklara sahip olması olduğunu göstermeliyiz. 75 yıldır süren zulme son verilmeli, Filistin devleti tanınmalı, ilhak politikasına son verilmeli çünkü o bölgedeki barışı sağlamanın tek yolu budur. Filistinliler, hakları olan ülkelerini, kendi devletlerini ve özgürlüklerini almalıdır." diye konuştu.


Haber Kaynağı : AA

Filistin Gazze Hollanda

İlgili Haberler