Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İki sene önce AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti: Türkan Saylan'ın adı, Beşiktaş'ta yaşadığı sokağa verildi

İBB Meclisi'nin kararıyla Prof. Dr. Türkan Saylan'ın adı, Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sokağın yeni tabelasını astı ve bu kararı büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

İki sene önce AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti: Türkan Saylan'ın adı, Beşiktaş'ta yaşadığı sokağa verildi

İBB Meclisi'nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin Beşiktaş-Arnavutköy'deki Karakavak Sokağı'na verilmesi kararı alındı. Kararın ardından İstanbul -Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Türkan Saylan'ın adını taşıyan sokak ismi tabelasını taktı.

Akpolat, resmi X hesabından yaptığı açıklamada ''Bu sokağın resmi tabelasına kavuşmasını çok bekledik. Güçlü bir direniş gösterdik ve sonunda başardık! Bugünden itibaren Türkan Saylan Hocamızın adı bu sokakta yaşayacak. Yaydığı ışık ise ilelebet bizim yolumuzu aydınlatacak.'' ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İBB Meclisi'nin 16 Aralık 2021 tarihindeki oturumunda, Türkan Saylan'ın isminin bir sokağa verilmesinin neden bir yıldır komisyonda bekletildiği gündeme getirildi.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, "Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Bu sebeple de, hiç lafımızı esirgemiyoruz. İstediğiniz kadar bağırabilirsiniz, biz burada olduğumuz sürece, AK Parti çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır" dedi.

2022'nin Mart ayında da Saylan'ın adının sokağa verilmesi teklifi yeniden İBB Meclisi'nin gündemine alındı ve çoğunluktaki AKP-MHP oyları ile reddedildi.

Temmuz ayı oturumlarının son birleşiminde yeniden görülen teklif, bu kez CHP'nin çoğunluk oyları ile kabul edildi. AKP-MHP grubu ise Saylan'ın adının sokağa verilmesine karşı çıkarak "hayır" oyu kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Türkan Saylan Rıza Akpolat Beşiktaş Belediyesi