Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İlber Ortaylı'dan katıldığı düğün davetine dair ilk açıklama 'Hazımsızlık'

Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Osmanoğlu geçtiğimiz günlerde Beykoz'da evlendi. Düğünde bulunduğu için eleştirilen İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla rahatsızlığını dile getirdi.

İlber Ortaylı'dan katıldığı düğün davetine dair ilk açıklama 'Hazımsızlık'

Türkiye’de yaşayan padişah torunlarından Berna Osmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen tören ile dünya evine girdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen törene çiftin anne ve babaları, akrabaları ve yakın dostlarının yanısıra ünlü isimler de katıldı. Eski Refah Partili Şevki Yılmaz’ın Atatürk’ü hedef alan konuşması gündem olurken, davetliler arasında bulunan İlber Ortaylı'nın yaşananlara kayıtsız kalması eleştirilmişti.

Ortaylı gelen tepkiler ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İlber Ortaylı şu ifadeleri kullandı:

"Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım.

Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözlerdir. 

Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır. Atatürk'le, Cumhuriyet'le, İstilal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekalıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır. 

Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkar bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplumlara has olaydır. Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. 

Türkiye'yi erafındaki devletlerle mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz. Cumhuriyet'i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir.



Haber Kaynağı : 12punto

Atatürk Cumhuriyet düğün İlber Ortaylı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gelin şevki yılmaz Türkiye