Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.769

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun açıkladı: İBB’nin Paris’teki evine ne ödendi?

İBB, Paris’te İstanbul’un tanıtımı amacıyla Palais Galliera’da ev kiraladı. Bu evin kirasının günlük 300 bin euro olduğu öne sürüldü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun ise “300 bin euro” iddiasını yalanlayıp ödenen ücreti açıkladı. Ongun, “Masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır” dedi.

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun açıkladı: İBB’nin Paris’teki evine ne ödendi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahibi olma adaylığı için İstanbul’un tanıtımı amacıyla Paris’teki ünlü moda müzesi Palais Galliera’da ev kiraladı. 

İstanbul’un 2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapması için seçilmesini sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle İstanbul Evi açıldı.

İBB’nin kiraladığı evin kirasının günlük 300 bin euro olduğu öne sürüldü.

'MASRAFLAR SPONSORLARIN ŞARTSIZ BAĞIŞI İLE KARŞILANMIŞTIR'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun “300 bin euro” iddiasını yalanlayıp ödenen ücreti açıkladı.

Murat Ongun, “Masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır” vurgusunu yaparak şu açıklamayı sosyal medyada paylaştı: 

“Paris’teki “İstanbul Evi” ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.”


Haber Kaynağı : 12punto

İBB 2024 Paris Olimpiyatları Paris Murat Ongun