Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Irak ve Suriye'de 71 hedef vuruldu, 59 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanı Güler, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 71 hedefe hava harekatı icra ettik. Harekatlar, çatışmalar ve diğer vasıtalarla toplam 59 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Irak ve Suriye'de 71 hedef vuruldu, 59 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiğimiz hava harekatında 71 hedefe saldırı düzenledik. Operasyonlar neticesinde, çeşitli çatışmalar ve diğer yöntemlerle toplamda 59 terörist etkisiz hale getirildiği" bilgisini verdi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercümet Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Celal Sami Tüfekci'nin katılımıyla video telekonferans toplantısı düzenlendi.

Bakan Yaşar Güler, terörle mücadele ve diğer faaliyetlere ilişkin bilgi alarak, yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlar verdi. Ayrıca, şehitlerin intikamının en ağır şekilde alındığını ve almaya devam edileceğini vurguladı.

Bakan Güler toplantıda şunları belirtti:

“22 ve 23 Aralık’ta Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 12 kahraman evladımızı şehit verdik. Acımız büyük ancak irademiz tam. Şehitlerimizin intikamlarını aldık, almaya devam ediyoruz ve en ağır şekilde almaya devam edeceğiz. Kimse şüphe duymasın. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu saldırılara karşılık olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 71 hedefe hava harekâtı icra ettik. Hava harekâtları, çatışmalar ve diğer vasıtalarla toplam 59 terörist etkisiz hâle getirildi. Ancak unutulmamalıdır ki, hiçbir terörist, bir şehidimizin tırnağına bile değmez. Alacağımız intikamla bu teröristleri en kısa sürede etkisiz hâle getireceğiz, buna kimsenin şüphesi olmasın.

Terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecektir. Millî Savunma Bakanlığı olarak devletimizin bekası, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için üstlendiğimiz görevleri başarıyla yerine getiriyoruz.

Yeni yılınızı kutlar, sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzur dolu bir 2024 geçirmenizi dilerim. Aynı zamanda 2024'ün, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde ülkemiz ve milletimiz için geçmesini temenni ediyorum. Bu hedefe ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimize dair milletimize söz veriyoruz.”


Haber Kaynağı : 12punto

Yaşar Güler terörist