Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İşletmelere eş zamanlı Bakanlık denetimi: Katı ve sıvı yağlar incelenecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin eş zamanlı denetim başlattı.

İşletmelere eş zamanlı Bakanlık denetimi: Katı ve sıvı yağlar incelenecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Tekirdağ ili genelinde toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin eş zamanlı denetim başlatıldı.

RESMİ KONTROLLER YAPILIYOR

Denetimlerde özellikle toplu tüketim yerlerinde hizmet sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde 24 Ocak 2024 - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında kızartmada kullanılmakta olan yağlara ilişkin resmi kontroller eş zamanlı olarak yapılıyor.

İŞLETME VE ÜRÜNLERE İDARİ YAPTIRIM

Tekirdağ İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince yapılan denetimlerde, mevzuat ile belirlenen kriterlere uymayan yağlardan numune alınarak analiz edilecek ve sonuçta uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacak.

ALO 174 GIDA HATTI

İl Müdürü Oktay Öcal, tarladan sofraya kadar olan aşamalarda gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın ve güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek; vatandaşların gıda ile ilgili olumsuz bir durumla karşılaşıldığında ALO 174 gıda hattını aramalarını, bunun gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.


Haber Kaynağı : İHA

Tarım ve Orman Bakanlığı yağ denetim işletme