Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsmail Saymaz: 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna Türkiye'de geçici ikamet izni verilmiş'

Gazeteci İsmail Saymaz, kuryenin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası yurt dışına kaçtığı tespit edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna, Türkiye'de 2 yıl süreyle geçici ikamet izni verildiği iddia etti.

İsmail Saymaz: 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna Türkiye'de geçici ikamet izni verilmiş'

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü'deki köşe yazısında yer alan iddialara göre, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud' İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 12 Haziran 2022’de iki yıl süreyle geçici ikamet belgesi verildiği ortaya çıktı.

Saymaz'ın yazısında, Mohamud'un 30 Kasım 2023 tarihinde Kadıköy'den Eminönü'ne giden Yunus Emre Göçer'e, kullandığı resmi araçla çarptığı ve bu kazada Göçer'in hayatını kaybettiği belirtildi. Mohamud'un kazadan sonra polise verdiği ifadesinde, Göçer'in sinyalizasyon yapmadan sağa döndüğünü ve buna engel olmak için fren yaptığını ancak duramadığını söylediği aktarıldı. Ancak, MOBESE görüntülerinin, Mohamud'un yalan söylediğini ve Göçer'in yavaşladığı halde hızını kesmediğini gösterdiği kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi raporu doğrultusunda Mohamud hakkında yakalama kararı çıkarsa da, Mohamud'un 2 Aralık 2023 tarihinde Somali'ye kaçtığı ortaya çıktı.

Saymaz, yazısında, "Mohamud, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu olmasa karakoldan bırakılır mıydı? Asla. Türkiye'de yaşayan herkes bilir ki... Mohamud, 'yukarıdan' gelen bir telefonla ve Somali'ye jest için salıverilmiş bile olabilir. Öyle veya değil, Mohamud'un kaçmasına göz yumuldu ve yol verildi." ifadelerini kullandı.

"MİLLİYETÇİ GENÇLER TUTUKLANIYOR"

Saymaz, yazısının sonunda, "Yabancı katiller kaçarken... Kaçaklar, düzensiz göçmenler ve yabancıların karıştığı suçları duyuran milliyetçi gençler adeta terörist sayılarak tutuklanıyor. 'Muz Cumhuriyeti'ne hoşgeldiniz!" dedi.

İsmail Saymaz konu ile ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:


Haber Kaynağı : 12punto

Somali Cumhurbaşkanı Yunus Emre Göçer İçişleri Bakanlığı İsmail Saymaz

İlgili Haberler