Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'ın sözleri yerine ulaştı, İsrail'den jet yanıt: 'Talimatı verdim'

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türk liderlerin İsrail'e yönelik "sert" eleştirilerine atıfta bulunarak, Türkiye ile diplomatik ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın sözleri yerine ulaştı, İsrail'den jet yanıt: 'Talimatı verdim'

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, sosyal medya platformu X/Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

Cohen, ''Türkiye’den gelen sert açıklamalar karşısında, İsrail-Türkiye ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla Türkiye’deki diplomatik temsilcilerin geri çağrılması talimatını verdim'' diye yazdı.

KARŞILIKLI SİNYALLER GÖNDERİLMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı bir konuşmada Hamas'ın terör örgütü olmadığı görüşünü dile getirmiş, İsrail'den art arda tepkiler gelmişti.

Erdoğan bugün de İstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nde İsrail'e sert eleştiriler yöneltmişti. ''İsrail sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün'' diyen Erdoğan, İsrail’in savaş suçlusu ilan edileceğini söylemişti.

Cohen’in açıklaması, Erdoğan’ın konuşmasından kısa bir süre sonra geldi.Geçen hafta İsrail, terör tehditleri nedeniyle İsrail vatandaşlarına Türkiye'yi terk etmeleri çağrısında bulunurken, diplomatlarını da ülkeden geri çağırmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Filistin Büyük Filistin Mitingi İsrail Türkiye İsrail Cumhurbaşkanı Erdoğan eli cohen

İlgili Haberler