Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul Baro Başkanı'ndan, Can Atalay açıklaması

İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç, Anayasa Mahkemesi kararını hatırlatarak, Can Atalay'ın hala tutulmasına ilişkin 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sitem etti.

İstanbul Baro Başkanı'ndan, Can Atalay açıklaması

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Gezi tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlanmış, hak ihlali ve tahliye kararı veren AYM ayrıca net 50.000 TL manevi tazminata hükmetmişti.

İstanbul Baro Başkanı Avukat Filiz Saraç, ''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi AYM kararını derhal uygulamalıdır'' başlıklı bir paylaşımda bulundu. 

''MAHKEME HALEN NEYİ MÜZAKERE ETMEKTEDİR''

Saraç'ın açıklaması şu şekilde:

''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi AYM kararını derhal uygulamalıdır!

Anayasa Mahkemesi (AYM), 27.10.2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile Hatay Milletvekili ve Baromuzun üyesi Av. Şerafettin Can Atalay’ın Seçilme ve Siyasi Faaliyette Bulunma Hakkı ile Kişi Hürriyeti ve Güvenliği Hakları'nın ihlal edildiğine karar vermiştir. Anayasa'nın 153. Maddesine göre, "Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazete'de hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar." AYM'nin ihlal kararına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti halen neyi müzakere etmektedir!''



Haber Kaynağı : 12punto

Can Atalay İstanbul Barosu