Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

İstanbul Barosu başkanı İbrahim Kaboğlu'ndan 'karaçalma kampanyası' çıkışı: 'Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir' demişti

Kısa süre önce yapılan seçimle baro başkanı olan İbrahim Kaboğlu, seçim sonrası yaptığı konuşmada gündemdeki Anayasa maddeleri konusuna değinmiş ve tepki çeken ifadeler kullanmıştı. Kaboğlu'ndan konuya dair yeni bir açıklama geldi.

İstanbul Barosu başkanı İbrahim Kaboğlu'ndan 'karaçalma kampanyası' çıkışı: 'Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir' demişti

İstanbul Barosu’nun yeni seçilen başkanı İbrahim Kaboğlu seçim sonrası yaptığı konuşmada tepki çeken ifadeler kullanmıştı.

Açıklamasında Anayasanın ilk dört maddesine göndermede bulunarak "Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir" açıklamasında bulunmuştu. Kaboğlu konuşmasının tamamında, "Tıpkı 1995'te yapıldığı gibi, tıpkı 2001'de yapıldığı gibi 1995'te başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler çıkartıldı. 2001 değişikliğinde ise madde 14'e İnsan Hakları'na dayanan, laik ve demokratik cumhuriyet kavramı konuldu, tanımı yapıldı" dedi.

Yaptığı açıklamalar üzerinden pek çok kesimin tepkisiyle karşılaşan Kaboğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. İstanbul Barosu Başkanı yaptığı açıklamada yaşananları bir 'karaçalma kampanyası' olarak yorumladı.

İbrahim Kaboğlu şu ifadeleri kullandı:

Saygıdeğer kamuoyu, İstanbul Barosu’nun sevgili üyeleri,

20 Ekim akşamı İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu ardından hukukçulara yaptığım kısa değerlendirme sonrası, Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine bir karaçalma kampanyası başlatıldı.. Seçim sürecinde hakkımda yürütülen gerçek dışı söylemlere karşı yaptığım teknik açıklama, siyasi bir zemine çekilmiş bağlamından koparılmış ve anlaşılamamıştır. 

İlk üç madde, ülke, toplum ve devlet üçlüsünü kucaklayan kurallar bütününün sacayağı olarak temeldir. Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır. İfadelerimin kurucu irade ile sürekli çatışma içerisinde olan kişi ve kurumların beyanlarıyla ortaklaştırılması doğru ve iyi niyetli değildir.

Bu konuda toplumdaki hassasiyetin farkındayım ve bu hassasiyetle ömrünü ülkede yapılan anayasal tahribata karşı koymakla geçirmiş, bu konuda bedeller ödemiş bir hukuk insanıyım. Bu itibarla, devraldığımız görevin de sorumluluğuyla, Anayasa’nın en net savunuculuğuna devam edeceğimiz gibi, avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek için çalışacağız ve genç meslektaşların gündemini gündemimiz yapacağız.

Saygılarımla 

İbrahim Özden Kaboğlu


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Avukat Başkan genel kurul ibrahim kaboğlu hukuk İstanbul Barosu