Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.691

İstanbul Barosu başkanlığına seçilen Kaboğlu'ndan ilk açıklama

Olağan Genel Kurul'da yapılan seçimde Değişim İçin Avukatlar Grubu’nun adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, 7 bin 197 oy alarak İstanbul Barosu'nun yeni başkanı oldu. Kaboğlu başkan seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamada dışlayıcı olmayacaklarını söyledi.

İstanbul Barosu başkanlığına seçilen Kaboğlu'ndan ilk açıklama

Türkiye’nin en büyük barosu olan İstanbul Barosu’nda Olağan Genel Kurul dün tamamlandı. Haliç Kongre Merkezi'nde iki gün süren kurulun son gününde yapılan seçimde Değişim İçin Avukatlar Grubu’nun adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Barosu'nun yeni başkanı seçildi.

RESMİ OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE BAŞKAN SEÇİLDİ 

Resmi olmayan sonuçlara göre Kaboğlu, 7 bin 197 oy alarak başkanlık koltuğuna otururken, Avukatların Yükselişi Grubu’nun adayı Av. Hasan Kılıç 5 bin 537 oy ile ikinci, Avukat Hakları Grubu’nun adayı Av. Turgay Bilge ise 4 bin 993 oyla üçüncü oldu.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Filiz Saraç 4 bin 67 oy, Av. Ali Gürbüz ise 3 bin 987 oy aldı. Seçimlere katılım oranı yüzde 46 olarak belirlendi.

DIŞLAYICI OLMAYACAĞIZ

Seçim sonrası basın açıklaması yapan yeni başkan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu şöyle konuştu: 

“Bütün kurumları kucaklayacağız” dedi. Kaboğlu, “Sonuçlar İstanbul Barosu’nun kazandığını gösteriyor. Biz hiçbir zaman dışlayıcı olmayacağız. Hukuku etkili kılmak için yola çıktık, demokratik hukuk devleti için, insan haklarına dayanan laik ve demokratik hukuk devleti için yola çıktık. Ve sizler oylarınızla vaatlerimize oy verdiniz. Biz toplumumuza belirttiğimiz vaatleri bu akşamdan itibaren, yarın sabahtan itibaren teker teker uygulamaya koyacağız. Bu çerçevede hiç kimse unutmasın ki İstanbul Barosu bir şirket değildir. İstanbul Barosu, kamu hizmetini icra eden, hukuku öne çıkaran, hukukun üstünlüğünü savunan avukatların üyeliğini yaptığı koca bir örgüttür” 


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Barosu ibrahim kaboğlu