Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İstanbul'da bir bebeğin ölümüne sebep olan hastane için ruhsat iddiası: İnceleme yapıldı mı

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde meydana gelen tavan çökmesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na hastanenin ruhsat durumu ve altyapı sorunları hakkında sorular yöneltti. Pala, olayın sorumlularının tespit edilmesi için gerekli incelemelerin yapılmasını talep etti.

İstanbul'da bir bebeğin ölümüne sebep olan hastane için ruhsat iddiası: İnceleme yapıldı mı

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Yeşilköy'deki Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde yaşanan tavan çökmesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine, olayın Meclis gündemine taşınması için Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na soru önergesi verdi. Pala, hastanenin ruhsat durumu ve altyapı sorunlarına dikkat çekerek, olayın sorumlularının belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

HASTANENİN RUHSATI VAR MI?

Pala, Sağlık Bakanlığı'na bağlı beş sağlık tesisinin ruhsat belgesi ya da geçici ruhsat belgesi olmadığı halde faaliyette bulunduğunun Sayıştay raporlarında belirtildiğini hatırlatarak, Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin ruhsat durumunu sordu. Hastanenin 3. basamak sağlık hizmeti sunumuna uygun hale getirilmeden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından kullanılmaya başlandığını belirten Pala, "Bu hastanenin ruhsatı var mıdır? Varsa, hangi tarihte verilmiştir?" şeklinde sorular yöneltti.

TEKNİK VE ALTYAPISAL YENİLENME YAPILMADI 

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, hastanenin açılışından bu yana herhangi bir teknik yenileme yapılmadığını ve altyapı sorunlarının sağlık çalışanları ve meslek örgütleri tarafından sıkça dile getirildiğini belirtti. 4 Ağustos 2024'te yeni doğan yoğun bakım ünitesinde meydana gelen sıcak su tesisatı patlamasının, asma tavanda çökme yaratarak bir bebeğin ölümüne yol açtığını ifade eden Pala, olayın ardından Bakanlığın şeffaf ve hesap verebilir olması gerektiğini söyledi.

Pala, hastanenin sahra hastanesi modeli ile mi projelendirildiğini ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından kullanılmadan önce neden 3. basamak sağlık hizmeti sunumuna uygun hale getirilmediğini sordu. Ayrıca, sıcak su tesisatının neden tavandan geçirildiğini ve bu durumun projede belirtilip belirtilmediğini öğrenmek istediğini ifade etti.

İNCELEME YAPILDI MI?

Kayıhan Pala, olay sonrasında Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığını ve sorumluların belirlenip belirlenmediğini sordu. Ayrıca, hastanenin bazı bölümlerinin halen Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılıp kullanılmadığını da merak ettiğini dile getirdi. Pala, soru önergesinde 8 farklı soruya yanıt arayarak, Bakanlığın yaşanan olayla ilgili sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Kayıhan Pala Sağlık Bakanlığı