Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İstanbul'da korkutan gerçek: 5 milyon kişi tehdit altında

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, olası bir Marmara depreminde 200 bin binanın kullanılamaz hale geleceğini ve yaklaşık 5 milyon kişinin ciddi risk altında olduğunu söyledi.

İstanbul'da korkutan gerçek: 5 milyon kişi tehdit altında

Bahçelievler'de 3 katı kaçak 7 katlı binanın yıkılmasının ardından İstanbul'da sağlam olmayan binaların durumu gündeme geldi. 

Cumhuriyet’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, çöken binada faciadan dönüldüğünü belirterek yurttaşların çaresiz olduğunu kaydetti.

130 BİN BİNAYA KARŞIN 35 BİN BİNA TARANDI

İBB’nin CHP’ye geçtiği ilk dönemde riskli binaların tespiti ve çözümü için hızlı tarama sisteminin hayata geçirildiğini vurgulayan Kurt, "130 bin başvuruya karşın 35 bin binayı tarayabildik. Çünkü yurttaşlar evlerine almadılar, bilgi kirliliği nedeniyle korkuyorlar" dedi.

"5 MİLYON KİŞİ RİSK ALTINDA"

İstanbul’da deprem olmasa bile olduğu yerde yıkılma riski bulunan 1556 bina bulunduğunun altını çizen Kurt, şunları söyledi:

"Olası bir Marmara depreminde 200 bin bina kullanılamaz hale gelecek. 1.2 milyon bağımsız birim ve 4.8 milyon insan ciddi risk altında. Binalar olduğu yerde yıkılmaya başladı. Belediyemiz bu binaların dönüşümü için bakanlığın verdiği kira desteğine ek destek verebilmek için karar çıkardı. KİPTAŞ, yapıları maliyetine yenilemek için ‘İstanbul Yenileniyor’u da yürütüyor. Ancak istenilen performansı alamıyoruz."

"99 ÖNCESİ BİNALAR YENİLENMELİ"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Yadigar Sokak’ta bir kısmının toprağa gömüldüğü binaya ilişkin yaptığı açıklamada, "94 yılında üç kat kaçak eklenmiş. Toplam dört apartmanımızı boşalttık. Komşularımızı otellerde misafir edeceğiz. 1999 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapıldığı için çürük. 99 depremi öncesi yapılan tüm binalar çürüktür. Binanın o zamanki yapımı doğrudur ama şimdi C25 beton, C30’lar kullanılıyor. Lütfen 99 yönetmeliği öncesi yapılan tüm binaları yenileyin" dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt İBB CHP Hakan Bahadır