Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İzmir'de Seçil Erzan vakası: Şube müdüründen 200 milyon liralık vurgun

İzmir'de özel bir bankanın Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ile iki iş insanını 200 milyon lira dolandırdığı iddia edildi. Yaşanan durum akıllara Seçil Erzan vakasını getirdi.

İzmir'de Seçil Erzan vakası: Şube müdüründen 200 milyon liralık vurgun

İzmir'de özel bir bankanın Bornova şubesinde, yeni bir Seçil Erzan vakası yaşandı.

Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Başkanı olan özel bir bankanın Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. iddiaya göre, yüksek kar vaadiyle fonda ve altın alarak değerlendirmek üzere Karşıyaka Spor Kulübü'nün üç yöneticisi ile iki iş insanından yaklaşık 200 milyon lira topladı.

PARAYI ÜÇÜNÇÜ KİŞİLERE GÖNDERDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Ancak topladığı paraları fona yatırmayan, altın da almayan Hatice Ö.’nün parayı üçüncü kişilere gönderdiği ileri sürüldü. Hatice Ö.'nün para topladığı bu kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdiği de iddia edildi.

GÖZALTI KARARI ÇIKARILDI

İş insanlarının şikayeti üzerine Hatice Ö. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

BANKADAN AÇIKLAMA YAPILDI

Polis, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı.

Söz konusu bankadan yapılan açıklamada ise, olayla ilgili inceleme başlatılıp müfettiş görevlendirildiği ve Hatice Ö.'nün bankayla ilişiğinin de dün itibarıyla kesildiği belirtildi.

İNTİHAR HAPLARI BULUNDU

Evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıkan Hatice Ö., daha sonra pişman olup gittiği İzmir Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Hayati tehlikesi bulunmayan Hatice Ö.'nün başında polis beklediği, tedavisinin ardından gözaltı işlemi başlatılacağı bildirildi.

"RAKAMLAR VE İDDİALAR TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ"

Olaya ilişkin Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’ten ilk açıklama geldi. Hamburg’da gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Hakan Ateş, 2002’de satın aldıkları Tarişbank’ın çalışanlarının yüzde 90’ından fazlasıyla yollarına devam ettiklerini, Hatice Ö’nün de bir Tarişbank çalışanı olduğunu belirtti. Hatice Ö’nün ‘annesi ve kendisinin sağlık sorunları nedeniyle borçlu olduğunu’ söylediğini öğrendiklerini belirten Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İncelemelerin önümüzdeki haftanın başına kadar sonuçlanacağı kanaatindeyim'

“Söz konusu olayla ilgili haberleri buradan takip ediyoruz. Şu ana kadar ki incelemelerde henüz bankada bir borç-alacak kaydı görünmüyor. Bir bankacılık işlemi mi, değil mi? Bunu savcılıkla beraber Teftiş Kurulumuz inceliyor. Savcılığa, mali polise bilgi verdik. Kara para yönünden araştırılması da gerekiyor. Aynı inceleme sürecini önceki olayda da yapmıştık (Seçil Erzan olayı).

Bu ilk olay çıktığında ilk 2-3 saatlik araştırmamız sonucu, müştekilerin verdikleri paralarla ilgili de kameralarımızda bir kayda ya da borç-alacak kaydına rastlamadığımız için zaten bunun bir saadet zinciri olduğu hissiyatı başta uyanmıştı.

Gerek BDDK gerek savcılık gerekse bilirkişi bizi teyit etti.  Mevcut olayda ise inceleme sürdüğü için henüz bir dolandırıcılık vakası mı ya da zimmet mi bir değerlendirmede bulunamıyorum. Fakat şunu söyleyebilirim ki sosyal medyaya yansıyan rakamlar ve iddialar tamamen hayal ürünü.

Teftiş Kurulumuzun bize ilettiği rakamlar ile söz konusu haberlerde yer alan rakamlar arasında dağlar kadar fark var. Yine isimleri kullanılan iş insanları ile de herhangi bir bağlantı görülmemiş olup bunun da üretilmiş olduğu anlaşılmaktadır. İncelemelerin önümüzdeki haftanın başına kadar sonuçlanacağı kanaatindeyim.”

Ateş, zimmet ve dolandırıcılık olaylarının dünyanın her yerinde olduğunu, bu nedenle bankaların milyon dolar primler ödeyerek bu tür zararlarını teminat altına aldığını, sigorta poliçeleri yaptırdığını söyledi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İzmir Bornova Seçil Erzan Dolandırıcılık