Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İzmir’deki deprem sonrası Ahmet Ercan’dan açıklama! Artçı uyarısı geldi…

İzmir'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir" ifadelerini kullandı.

İzmir’deki deprem sonrası Ahmet Ercan’dan açıklama! Artçı uyarısı geldi…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin verilerine göre, Ege Denizi’nde saat 08.19 sıralarında merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi açıkları olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kuşadası Körfezi'ndeki sarsıntının derinliğinin 8,51 kilometre olduğu kaydedildi. Çevre illerde de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

İzmir ve Aydın Valiliği depremle ilgili şu ana kadar olumsuz bir durum olmadığını açıklarken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

“ARTÇILAR 2 HAFTA SÖNÜMLENEREK SÜRECEKTİR”

4.0 büyüklüğünde artçı sarsıntı beklediğini kaydeden Ercan, “Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde 08.19’de M5,1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bunun ana deprem olduğu kanısındayım. Artçılar 2 hafta sönümlenerek sürecektir. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı gelebilir. Bu büyüklükte deprem bu bölgede yıkıcı değildir. Sorun yok” ifadelerini kullandı.


“KORKACAK BİR DURUM YOK”

Ercan bir sonraki paylaşımında depremin haritasını paylaşarak şu ifadelere yer verdi; 

“İzmir Pamucak Körfezi kuzeyinde oluşan deprem batıdaki Tuzla kırığına koşut, Claros-Ahmetbeyli-Menderes üzerinden İzmir’e uzanan ikincil kırık üzerinde oluşmuştur. Daha büyük deprem üretmez. Oluşan bu deprem bu kırığın olağan depremidir. Korkacak bir durum yok.”



Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Ercan Deprem Ege Denizi İzmir uyarı