Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kadınlar Gününde boşandığı eşini öldürmüştü: 'İndirim alamayacağını anladıktan sonra pişman olmaya başladı'

Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde boşandığı erkek tarafından sokak ortasında ateşli silahla öldürülen Tuğba Özel'in üçüncü duruşması görüldü. Savcı, eski eşin pişman olmadığına dair beyanları göz önünde bulundurarak indirim uygulanmaması yönünde mütalaa verdi. Karar duruşması 9 Temmuz'a ertelendi. Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneğinin avukatı Nurbanu Satılmış, mütalaa nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kadınlar Gününde boşandığı eşini öldürmüştü: 'İndirim alamayacağını anladıktan sonra pişman olmaya başladı'

Aslı AĞIRDİL - 12punto.com.tr

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 33 yaşındaki Tuğba Özel, boşandığı erkek tarafından sabah işe gitmek için otobüs beklediği sırada durakta öldürüldü. Cinayetle ilgili davanın 2. celsesi 14 Mart'ta  Batman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Sanık M. A. pişman olmadığını ve tahliye olursa mezarını açacağı gibi ifadelerde bulunmuştu.

Davanın 3. duruşması ise 23 Mayıs'ta görüldü. Savcı, fail erkeğin ''8 Mart’ı ibret-i alem olsun diye bilerek seçtim'' cümlesinden hareketle, sanığın tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılması, pişman olmadığına ilişkin beyanları göz önünde tutularak indirim uygulanmaması, sanığın haksız tahrik olduğu iddiasına ise de haksız tahrik olmadığı yönünde mütalaa verdi. Karar duruşması 9 Temmuz'da görülecek.

"İNDİRİMDEN YARARLANMAYACAK"

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı Nurbanu Satılmış, 8 Mart günü öldürülen Tuğba Özel davasındaki gelişmeleri ve duruşmada yaşananları 12punto’ya anlattı.

Satılmış, sanığın haksız tahrik indirimi almak için çabaladığını fakat haksız tahrik indirimine neden olmadığına ve tasarlayarak eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde mütalaanın verildiğini belirtti.

"Savcı mütalaa verdi. Savcı, 8 Mart'ı bilerek seçtiğini söylediği için bunun tasarlayarak işlenmiş bir cinayet olduğunu söylüyor. Aynı zamanda daha sonraki ifadelerinde pişman olmadığını, ruhunun huzur bulduğunu söylediği için hiçbir indirimden yararlanmaması gerektiğini ifade ediyor. Haksız tahrik indirimi almak için her ne kadar çabalıyor ise de sanık haksız tahrik indirimine değer olmadığına ve tasarlayarak eşe karşı, kadına karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde mütalaa verdi."

İNDİRİM ALAMAYINCA TAVRINI DEĞİŞTİRDİ

Satılmış, sanığın mütalaaya rağmen yalan beyanlar uydurarak haksız tahrik varmış gibi göstermeye çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"Sanık, beyanlarıyla tasarıyı kesmeye çalışıyor. Tasarı yokmuş gibi bir hava yaratmaya çalışıyor ki müebbet veya ağırlaştırılmış müebbet almasın süreliye dönsün diye. Sanık, duruşmada indirim alamayacağını anlayınca, bugüne kadar pişmanlık duymadığını belirtirken haksız tahrik indirimi almaya çalışıyor. 

Sanık, ailemden, Tuğba'nın ailesinden ve çocuklarımdan özür diliyorum dedi. İndirim alamayacağını anlayınca pişmanlık duyarak tavrını ve davranışlarını değiştirdi."

KARAR 9 TEMMUZ'DA 

"Karar duruşması 9 Temmuz'da. Mahkeme karar verecek. Biz mütalaa gibi karar verilmesini talep ettik. Umuyorum ki öyle verecek çünkü sanığın hal ve hareketlerini mahkeme de gördü. Sanığın avukatı da mütalaya karşı beyanda itirazda bulunacak o yüzden süre istedi."

 


Haber Kaynağı : Aslı Ağırdil

batman Tuğba Özel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü