Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kahramanmaraş tarhanası AB'de tescillendi

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 3 ay önce AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanan Maraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, itiraz süreçlerinin sona ermesinin ardından AB Coğrafi İşaret Tescili'ne hak kazandı.

Kahramanmaraş tarhanası AB'de tescillendi

Kahramanmaraş'ın meşhur tarhanası ve Edremit Körfezi'nin yeşil çizik zeytini, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Depremden sonra moral kaynağı oldu.

MARAŞ TARHANASI 16'NCI ÜRÜN

Yüksek besin değeri, bileşenleri, yapım ve farklı tüketim şekilleri bakımından özgün bir ürün olan Maraş tarhanası, Türkiye'nin AB Coğrafi İşaret Tescili'ne sahip 16'ncı ürünü oldu.

EDREMİT KÖRFEZİ'NİN 2'NCİ ÜRÜCÜ

AB'nin tescillediği Edremit Körfezi'ni 2'nci ürünü olan Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini de Türkiye'nin AB Coğrafi İşaret Tescili'ne sahip 17'nci ürünü oldu. Açıklamada, bölgeden daha önce de Edremit zeytinyağının AB tescili aldığı hatırlatıldı. Edremit Körfezi yeşil çizik zeytininin tatlandırmasının doğal içme suyunda yapıldığı ve hiçbir şekilde kimyasal ya da ısıl işlem uygulanmadığı kaydedildi.

MORAL OLACAK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yazılı açıklama ile hem Kahramanmaraş'ın hem de Edremit Körfezi'nin AB'den 2'nci kez Coğrafi İşaret Tescili aldıklarını belirterek, "Coğrafi işaretler, Kahramanmaraş ve Edremit Körfezi'nin bereketli topraklarına bereket katacaktır. Üreticilerimiz ürünlerini korurken daha fazla kazanç elde edeceklerdir. Özellikle asrın felaketini yaşayan Kahramanmaraş'ımızın, Maraş tarhanasına tescil alması bu güzel kentimize moral olacak ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

COĞRAFİ İŞARET SAYISI ARTACAK

Bakan Yumaklı, coğrafi işaret sayısını artırmak için paydaş kurumlarla birlikte yoğun çaba içerisinde olduklarının altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Avrupa Birliği bakan Kahramanmaraş Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı zeytin tarhana