Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8932
Dolar
Arrow
34,0808
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9061
Altın
Arrow
2816,0000
BIST
Arrow
9.758

Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu için memleketine asılan pankart kaldırıldı

Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren ve kılıçlı yemini sonrası hakkında inceleme başlatılan Teğmen Ebru Eroğlu'nun memleketi Ordu'nun Akkuş ilçesine asılan "Akkuş'umuzun gururu" pankartı kaldırıldı.

Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu için memleketine asılan pankart kaldırıldı

Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıç çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demesi gündemdeki yerini koruyor.

Okulu birincilik bitiren Teğmen Ebru Eroğlu'nun sloganı attıktan sonra okuduğu yemin metni gündene oturmuş, ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin etmesine ilişkin inceleme başlatmıştı.

Olayla ilgili yeni dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Ordu Akkuşlu Teğmen Ebru Eroğlu'nun onuruna ilçe merkezindeki caddeye asılan pankartı kaldırıldı.

Konuyla ilgili sosyal medyada açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun "Afişi indirenler kimden cesaret alıyor?" diyerek şunları söyledi:

"Bu yıl Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Akkuş'lu hemşerimiz Teğmen Ebru Eroğlu'nun fotoğrafı "Akkuş'umuzun Gururu" ifadesiyle Akkuş, İstiklal Caddesi'ne asılmış ve hepimizin göğsünü kabartmıştı. Bugün bir baktık ki afişin yerinde yeller esiyor!

Mustafa Kemal'in Askeri Ebru Teğmenimizin fotoğrafının indirilmesi için talimat verenler, talimatlı olsun olmasın kraldan çok kralcılık yaparak afişi indirenler kimden cesaret alıyor? Peygamber Ocağımıza saygısızlık etmeye utanmıyor musunuz?

Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Kadın bir Harp Okulu Birincisi çıkarttığımız için havalara uçmamız gerekirken memleketimize ve kadınlarımıza ihanet ediyorsunuz...."


Haber Kaynağı : 12punto

Ebru Eroğlu