Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Karabük Üniversitesi'nin kulüp başkanı HIV ve HPV iddialarını anlattı: 'Karabük küçük yer, sıkıntı olsa duyulurdu'

Karabük Üniversitesi’ndeki başta Afrika uyruklu öğrenciler olmak üzere yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmezken HIV ve HPV iddiası ülke gündemine oturmuştu. 12punto.com.tr bu iddiaları Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Batuhan Atalı’ya sordu.

Karabük Üniversitesi'nin kulüp başkanı HIV ve HPV iddialarını anlattı: 'Karabük küçük yer, sıkıntı olsa duyulurdu'

Kübra KARASU- 12punto.com.tr

101 farklı ülkeden yaklaşık 12 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğü Karabük Üniversitesi'nde Afrika uyruklu öğrencilerin Türk öğrenci sayısından fazla olduğu ve bu öğrencilerin diğerlerine HPV ve HIV bulaştırdığı iddia edilmişti. 

Bu iddiaların ardından daha bir çok iddia daha gündeme geldi.

12punto’ya konuşan üniversitenin Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Batuhan Atalı iddialara yanıt verdi.

“KARABÜK KÜÇÜK BİR YER, SIKINTI OLSA DUYULUR”

Atalı, okuldaki iddialarla ilişkin, “Ben şahsen bu olayları daha öncesinde hiç duymadım ve dolaylı yollardan da duyum almadım. Bir anda böyle olayların paylaşılması düşündürücü. Karabük küçük bir yer, bir sıkıntı olsa hemen duyulur” şeklinde cevap verdi. 

Atalı, kendisinin iddiaları duymadığını belirtirken iddiaların öğrenciler arasında şakınlık yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya ise "elbette" yanıtını verdi.

“PROVOKASYON OLABİLİR”

Atalı, olayların bir anda ortaya çıkmasının düşündürücü olduğunun altını çizerek, “Bu iddialar birer provokasyon da olabilir öğrenciler arasında kasıtlı bir karışıklık yaratma amacı da olabilir, resmi kurumlardan gerekli açıklama yapıldı ve gerek duyulursa yine yapılır” dedi.

“ÖĞRENCİLERE GEREKEN AŞILAR YAPILIYOR”

Atalı, Yabancı uyruklu öğrencilerin  HPV ve HIV bulaştırdığı iddialarına şöyle cevap verdi:

“Buraya gelen öğrenciler sağlık testleri yapılıyor. Gereken aşılar da yapılıyor. Sağlık açısından böyle bir olay olsa bile kolay bir şekilde göz ardı edilebilir mi sizce, üniversite tarafından gereken açıklama yapılmaz mı, gereken önlemler alınmaz mı?

“ONLARI DA DÜŞÜNMEK LAZIM”

Doğru olanın yabancı öğrencilere zarar vermeden hareket etmek olduğunu söyleyen Atalı, “Bizim hem bölüm olarak hem kulüp olarak yabancı arkadaşlarımız mevcut biliyorsunuz. Böyle bir olayda onları da düşünmek lazım, doğru olanı; onlara zarar vermeden hareket etmektir” şeklinde konuştu. 

“SÜREGELEN BİR DURUM”

Atalı, Karabük Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu öğrenci sayısının kendisiyle eş değer diğer üniversitelere karşı daha fazla olması hakkında ise şöyle konuştu:

“Dürüst olmak gerekirse bir yorumum yok. Çünkü bu önceki yıllardan süregelen bir durum.”

“BİRÇOK ARKADAŞIMIZ MİLLİYETÇİ DUYGULARLA, ANLIK HAREKET ETTİĞİ İÇİN…”

Atalı son olarak şunları kaydetti:

“Bizler burada birçok öğrenci arkadaşımızı temsil ediyoruz. Sonuçta buraya ailesinden uzakta okumak için gelenler de mevcut ve birçok arkadaşımız genelde aşırı milliyetçi duygularla anlık hareket ettiği için tarafsız ve doğru bir yol izleyemiyor. Ama bizler mümkün olduğunca hakkaniyetli ve adaletli yaklaşarak bu durumu yönetim kurulumuz ile beraber aşmaya gayret gösteriyoruz.”


Haber Kaynağı : Kübra Karasu

Karabük üniversitesi HIV HPV Afrika