Kasaplar tavuk eti yönetmeliğinde değişiklik talep etti: Salmonella tehlikesi taşıyor
Tavuk etinin fiyatının düşürülmesi için İstanbul’da faaliyet gösteren kasaplar yeni bir proje hazırladı. İstanbul Kasaplar Odası yetkilileri Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan parçalı tavuk eti satışı için yönetmeliğin değişmesini istiyor.

Parçalı tavuk eti satışı için yönetmeliğin değişmesini isteyen kasaplar fiyatların yüzde 30 düşeceğini söylüyor.
YETKİ TALEBİ
Yönetmeliğe göre mahalle kasapları tavuk etini ya bütün ya da entegre tesiste parçalanmış ve paketlenmiş şekilde satabiliyor. NTV'ye konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tavukçu, konuyla ilgili "Eğer biz kasap esnafı olarak Ramazan’dan önce bu izni alabilirsek tavuk etinde yüzde 20-30 zam değil indirim yapacağız” dedi.
SALMONELLA BAKTERİSİ RİSKİ
Fatih Tavukçu, “Biz bütün tavuğu alıp, göğüs, but, baget olarak parçaladığımız zaman maliyetimizi çok aşağıya çekecek.
Halkımız daha ucuz tavuğa ulaşmış olacak.
Tüm mahalle esnafları marketlerle rekabet edebilirse büyük faydası olur” ifadelerini kullandı.
Mevcut yönetmelikte Salmonella bakterisi riski nedeniyle kasapların parçalamasına izin verilmiyor.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Yandaş şirketin VIP anketinden çarpıcı sonuçlar

Gelinim Mutfakta 13 Mart Çarşamba puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

'Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?'

13 Mart günlük burç yorumları: Ay tutulması ile değişim zamanı!

Turgut Özal ile yeni rota

Trafikte yeni dönem başladı! Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadar?

Tanık, Ece Gürel’in kaybolduğu gün duyduğu gizemli çığlıkları anlattı!

Suları bulandırmayın, çare bulun!

Bağımsız haber siteleri için trafik kaybının sebebi ne?

Erdoğan ve İmamoğlu arasında kaç puan fark var?
