Kasaplar tavuk eti yönetmeliğinde değişiklik talep etti: Salmonella tehlikesi taşıyor
Tavuk etinin fiyatının düşürülmesi için İstanbul’da faaliyet gösteren kasaplar yeni bir proje hazırladı. İstanbul Kasaplar Odası yetkilileri Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan parçalı tavuk eti satışı için yönetmeliğin değişmesini istiyor.

Parçalı tavuk eti satışı için yönetmeliğin değişmesini isteyen kasaplar fiyatların yüzde 30 düşeceğini söylüyor.
YETKİ TALEBİ
Yönetmeliğe göre mahalle kasapları tavuk etini ya bütün ya da entegre tesiste parçalanmış ve paketlenmiş şekilde satabiliyor. NTV'ye konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tavukçu, konuyla ilgili "Eğer biz kasap esnafı olarak Ramazan’dan önce bu izni alabilirsek tavuk etinde yüzde 20-30 zam değil indirim yapacağız” dedi.
SALMONELLA BAKTERİSİ RİSKİ
Fatih Tavukçu, “Biz bütün tavuğu alıp, göğüs, but, baget olarak parçaladığımız zaman maliyetimizi çok aşağıya çekecek.
Halkımız daha ucuz tavuğa ulaşmış olacak.
Tüm mahalle esnafları marketlerle rekabet edebilirse büyük faydası olur” ifadelerini kullandı.
Mevcut yönetmelikte Salmonella bakterisi riski nedeniyle kasapların parçalamasına izin verilmiyor.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Gelinim Mutfakta 8 Mayıs Perşembe puan durumu: Bugün çeyrek altını kim aldı?

2025 kurban bedelleri açıklandı

Cumhur İttifakı'nda büyük kayıp! Anket sonuçları ortaya çıktı

Yeni Açılım 'Dolmabahçe-2' mi?!

‘İletişimi anlamak insanı ve toplumunu anlamaktır’

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

Fatih Erbakan'dan 'yeni ittifak' sinyali! Partinin ismini de verdi

Ekonomik kriz derinleşirken: Rakamların dili ve halkın gerçeği

Özgür Özel, Yılmaz Özdil'e 'geri vitesi yedirirler adama' dedi

Anonymous'tan Erdoğan'a mesaj
