Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Kavala'dan yeni 'kanun yararına bozma' başvurusu

Gezi hükümlüsü Osman Kavala, avukatları aracılığıya yaptığı kanun yararına bozma talebinin ardından bir başvuru daha yaptı. Kavala'nın yaptığı başvurunun gerekçesi olarak ise ülkenin hukuk alanında normalleşmesine zemin hazırlamak, bu anlamda genel bir iyileşmeye katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Kavala'dan yeni 'kanun yararına bozma' başvurusu

Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala, avukatlarından Hilal Zengin aracılığıyla yaptığı kanun yararına bozma talebinin reddedilmesinin ardından bir başvuru daha yaptı.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Kavala'nın yeni başvurusunun gerekçeleri içinde "Ülkemizin hukuk alanında normalleşmesine zemin hazırlamak, bu anlamda genel bir iyileşmeye katkıda bulunmak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto yapılarla mücadelesinde ufak da olsa katkıda bulunmak içindir. Zaman içinde bu cümlenin anlamı daha iyi anlaşılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Zengin, daha önce verilen ret kararının ardından 8 Temmuz'da bir dilekçe daha yazarak Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Zengin'in dilekçesinde, Kavala'nın hiçbir kitlesel eylemin organizasyonunda yer almadığının, finansman sağlamadığının, Gezi eylemlerinin mutabakatla sonuçlanması için gayret gösterdiğine dikkat çekildi ve "Masak Kayıtları da bu doğrultudadır. Kaldı ki; müvekkilin durumunu en iyi bilecek kuruluş, Milli İstihbarat Teşkilatı'dır" ifadelerine yer verildi.

"Osman Kavala tertemiz bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Yaratılmak istenen algının aksine müvekkil Osman Kavala siyasal veya askeri casus değildir" denilen dilekçede ayrıca, başvuruda detaylı açıklamalar yapılmasının gerekçesi şöyle anlatıldı:

"Yargılamanın yenilenmesi başvurumuzda bu açıklamaları yapmamızın nedeni; ülkemizin hukuk alanında normalleşmesine zemin hazırlamak, bu anlamda genel bir iyileşmeye katkıda bulunmak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kripto yapılarla mücadelesinde ufak da olsa katkıda bulunmak içindir. Zaman içinde bu cümlenin anlamı daha iyi anlaşılacaktır. Ne var ki sorumluluk mevkiinde olanların; umulur ki, bu sürece bigane kalmamaları, gerçek vatanseverlerin cesaretini biraz daha artıracaktır. Bu bakımdan hukukçu olan Adalet Bakanı'mıza büyük görev düştüğü izahtan varestedir."

Dilekçenin sonuç kısmında yargılamanın yenilenmesi, Kavala'nın tahliyesi ve beraati talep edildi ve dilekçenin bir örneğinin Cumhurbaşkanlığı'na sunularak, şikayetlerinin olup olmadığının sorulması talep edildi. Kavala'nın avukat Zengin aracılığıyla yaptığı başvuru, şu ifadelerle noktalandı:

"Eski hükümet sistemi olan parlamenter sistemin bir şekilde yeni sistem içerisine alınıp alınmadığı, gizli bir şekilde yaşatılıp yaşatılmadığı, Bakanlar Kurulu'nun mevcut olup olmadığının da gerçeğin ortaya çıkarılması bakımında mümkünse, öncelikle yazılı görüş alınmasını talep etmek zarureti de hasıl olmuştur."



Haber Kaynağı : 12punto

Gezi Davası Osman Kavala Adalet Bakanlığı