Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kaz Dağları'ndaki maden projesinde geri adım atıldı

Kaz Dağları’nda 16 yıldır işletme ruhsatı olan Kısacık Altın Madeni projesinin ruhsatı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Kaz Dağları'ndaki maden projesinde geri adım atıldı

2007 yılında Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinin Kısacık Köyü yakınlarında, Kısacık Altın Madeni projesini faaliyete geçirmek isteyen ve sondaj çalışmasına başlayan Pumice Madencilik A.Ş., 2015 yılında ilk Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) sürecini başlattı. Bölge halkı tepki gösterdi. Projenin ise 2018 yılında ÇED, süreci sonlandırıldı.

Şirket, 2023 yılında yeniden ÇED sürecini başlattı. 

İPTAL EDİLDİ

Birgün'den Birgün Ege'nin haberine göre, Kısacık Altın Madeni projesi işletme ruhsatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından iptal edildi. 

Kaz Dağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ise ÇED sürecinin yeniden başlaması üzerine bölgede bilgilendirme toplantıları ve imza kampanyaları gerçekleştirdi. 14 Kasım 2023 tarihinde yapılan halkın katılımı toplantısına ise yöre halkı tepki gösterdi. Yaşanan gelişmelerin arından Kısacık Altın Madeni projesi işletme ruhsatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından iptal edildi. 

Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yaptığı açıklamada, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yaptığımız bilgi edinme başvurusu sonucunda, şirketin ruhsatının iptal edildiği bilgisini aldık ve hem dernek, hem de yöre halkı ve köylüleri olarak çok sevindik" denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Çanakkale Kazdağları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı