Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kedi Faruk'un sağlık durumu hakkında veterinerinden açıklama

Beşiktaş Levent'te bir okulda yapılan IELTS sınavı sırasında 5. kattan atılan Kedi Faruk'un sağlık durumu hakkında sevindirici haberler geldi.

Kedi Faruk'un sağlık durumu hakkında veterinerinden açıklama

Beşiktaş Levent’te bir okulda yapılan IELTS sınavı sırasında 5. kattan atılan Kedi Faruk'un veterineri, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Veteneriner,"Faruk iyi durumda" diyerek şunları söyledi:

"Toparladı. Kan değerlerini gördüğümüzde daha kesin konuşacağız ancak hayati tehlikeyi atlattı." 

İç kanama ve çeşitli kırıklarla mücadele eden Faruk, hayati tehlikeyi atlattı. Kendi başına yürüyebilen ve kuru mama yiyebilen Faruk, sağlığına kavuşma yolunda önemli adımlar attı.

Kedi Faruk, 25 Mart 2024 tarihinde üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarından muafiyet için düzenlenen uluslararası IELTS sınavı sırasında geçici gözetmen F.A.'nın müdahalesiyle pencereden düşmüştü. Düşüşünü gören okul personeli tarafından Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ait kliniğe götürülmüştü. Kritik 72 saati burada atlatan Faruk, daha sonra özel bir klinikte yoğun tedavi altına alınmıştı.

Faruk, ilk günlerde yaşam mücadelesi verdi. Kan değerleri olması gerekenden çok yüksekti ve 3-5 aralığında olması gereken değerler 76 olarak ölçülmüştü. Bu da hayati tehlikenin sürdüğü anlamına geliyordu. Ayrıca kalçasındaki kırıklarından dolayı ameliyat olma ihtimali de vardı.

Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'ün haberine göre, ancak veteriner hekim Batuhan Nathur, ameliyata gerek kalmadığını açıkladı.

Nathur, Faruk'un durumu hakkında şunları söyledi:

"Kan değerlerini belirli aralıklarla takip ediyoruz. Bu periyoda göre pazartesi günü tekrar bakacağız. Ancak güzel gelişmeler olduğunu söyleyebilirim. Faruk iyi durumda, toparladı. Kan değerlerini gördüğümüzde daha kesin konuşacağız ancak hayati tehlikeyi atlattı. İlk günlerde serumla ve şırıngayla besliyorduk. Kendi isteğiyle mama yemiyordu, iştahsızdı. İlk kez kendi başına kuru mama yemesi önemli bir gelişme, artık biz beslemiyoruz. Ameliyata gerek olmadığına ve kemiklerinin tam kaynaması için 2 haftalık kafes istirahatine ihtiyacı olduğu yönündeki kararımız sabit. Akciğerlerinde solunum problemlerine yol açan olumsuzluklar da düzeldi. Karaciğerinin durumu da pazartesi tahlillerle belli olacak.”


Haber Kaynağı : 12punto

Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş sağlık durumu Kedi Faruk