Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'SGK borcu' önerisi: Dava açın, yapılandırmak zorundalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği belediyelerin SGK borçları meselesi sıcaklığını koruyor. Gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği Kılıçdaroğlu'na bu meseleden bahsetti. Kılıçdaroğlu ise "Borcu yapılandırmak zorundalar. Gerekirse dava açın, yapılandırmak zorunda kalırlar" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'SGK borcu' önerisi: Dava açın, yapılandırmak zorundalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "Öyle 25 kuruşa simit yok" diyerek gündeme getirdiği belediye borçları meselesinin tartışılması devam ediyor.

Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın CHP'li belediyelerden borçlarının tahsiline başlayacağını söylerken CHP cephesinden konu ile ilgili arka arkaya açıklamalar gelmişti.

Söz konusu tartışmaya CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, geçtiğimiz günlerde bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun da söz konusu mesele ile ilgili konustuklarını söyledi.

'DAVA AÇARSANIZ YAPILANDIRMAK ZORUNDA KALIRLAR'

tv100'de konuşan Yarkadaş, şunları söyledi:

"Ekrem İmamoğlu İBB’nin yaşadığı bazı sıkıntılardan bahsetmiş diğer belediye başkanları da İmamoğlu da özellikle bu son dönemdeki SGK primleri ve diğer borçlarla ilgili sıkıntılı olduklarını ve yapılandırma için talepte bulunduklarını fakat bunun yapılmadığını söylemiş.

Kemal Kılıçdaroğlu da orada ilginç bir şey söylemiş ‘Size bu yapılandırmayı yapmak zorundalar, siz kamuyu temsil ediyorsunuz, gidin bu borçlandırmalarla ilgili gerekirse dava açın, dava açarsanız bunu yapmak zorunda kalırlar’ demiş"



Haber Kaynağı : 12punto

belediye SGK borçları Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu