Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Kılıçdaroğlu'nun davası düştü!

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 17-25 Aralık operasyonları nedeniyle hakkında Meclis soruşturması açılan eski bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada karar açıklandı. Buna göre davanın düşürülmesine kararlaştırıldı.

Kılıçdaroğlu'nun davası düştü!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 17-25 Aralık operasyonları bağlamında eski bakan  Erdoğan ‘Bayraktar’a yönelik yaptığı açıklamaların ardından açılan davada son karar verildi.

Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili davanın düşmesine hükmetti. Bu karar, uzun süren hukuki sürecin sonucunda geldi. 

NE OLMUŞTU?

Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sırasında bir basın toplantısında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için 'hırsız' ifadesini kullanmıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kalkmasının ardından "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan hakkında bir yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istedi. 

Kılıçdaroğlu'nun olay tarihinde basın mensuplarının bulunduğu ortamda Bayraktar'a yönelik "hırsız" dediğini aktaran savcı, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ''düşünce özgürlüğü ve düşünceyi ifade etme özgürlüğü'' kapsamında kalmadığına işaret etti.

KILIÇDAROĞLU: HIRSIZLARA BENDEN AF YOK

Eski bakan Bayraktar ise Odatv'ye yaptığı açıklamada davayı kendisinin değil vekalet verdiği avukatının açtığını belirterek o dönemde davadan vazgeçmek istediğini ancak Kılıçdaroğlu'nun bunu kabul etmediğini söyledi. Bayraktar, "Bu konu bir buçuk sene önce gündeme geldiğinde biz davadan vazgemek için dilekçe verdik, böyle bir dava istemediğimizi belirttik" dedi. Ancak Bayraktar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun o dönemde karizmasını artırmak için böyle bir girişimde bulunduğunu ileri sürerek Kılıçdaroğlu'nun 'hırsızlara benden af yok' gibi söylemler kullandığını belirtti.

"DAVACI DEĞİLİM"

Bayraktar, "Gerçi beni sever, ben de onu severim." diyerek bu dava dışında Kılıçdaroğlu'yla aralarının iyi olduğunu ifade ederek davadan yine vazgeçmek istediğinin altını çizdi. Bayraktar, "Sayın Genel Başkan belki bu kez vazgeçmemizi kabul eder" diyerek Kılıçdaroğlu'na ceza talep edilen davadan kendisi adına vazgeçmek için herhangi bir prosedür varsa yerine getirmeye hazır olduğunu açıkladı. Davanın artık bir kamu davasına dönüşmüş olabileceğini de söyleyen Bayraktar kendisinin artık davacı olmadığını da belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Bayraktar 17-25 Aralık