Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kızılay'ın 'çadır' satan Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti

Kızılay'ın deprem felaketinde çadır satışları ve Deniz Feneri Derneği davasından ceza alan Genel Müdürü İbrahim Altan, istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu, ayrıca Kızılay Genel Müdürlüğü - CEO makamının kaldırılmasına karar verdi.

Kızılay'ın 'çadır' satan Genel Müdürü İbrahim Altan istifa etti

Kerem Kınık'ın 12 Mayıs'taki istifasının ardından, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan da istifa etti.

Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık tarihinde "Kızılay Genel Müdürlüğü - CEO" makamının kaldırılmasına ve bu makamda bulunan tüm yetkilerin Kızılay Genel Sekreterine devredilmesine" karar verdi. İbrahim Altan'ın ise "emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı" ifade edildi. Altan'ın görev süresi boyunca aldığı yüksek maaş da tartışmalara neden oldu.

Kerem Kınık'ın 12 Mayıs'ta istifasının ardından, çadır satışları ve usulsüzlüklerle gündeme gelen Kızılay'ın Genel Müdürü İbrahim Altan da istifa etti. Altan, Almanya'da "Asrın yolsuzluğu" olarak nitelendirilen Deniz Feneri Derneği davasında ceza almış ve 2017'de Kızılay Genel Müdürü olarak atanmıştı.

"GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA" SUÇUNDAN CEZA ALMIŞTI

Deniz Feneri Derneği davasında "güveni kötüye kullanma" suçlamasıyla 2013 yılında ceza alan Altan, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ün kayınpederi olarak biliniyor. Altan'ın kızı Reyyan Beyza Büyükgümüş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la birlikte Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nda yönetim kurulu üyeliği yapmştı.


Haber Kaynağı : 12punto

usulsüzlük Türkiye Kızılay ibrahim Altan Kerem Kınık