Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kobani Davası kararlarına ilk yorum: 'Hesabı sorulur demiştik!

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davada kararlar açıklandı. Konuya ilişkin ilk yorumlardan biri İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan geldi. Turan, "Hesabı sorulur demiştik!" yorumunu yaptı.

Kobani Davası kararlarına ilk yorum: 'Hesabı sorulur demiştik!

6-8 Ekim olaylarına ilişkin Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davada Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay, Selahattin Demirtaş'a ise 28 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, siyasetçilere verilen cezalar için, "Hesabı sorulur demiştik!" yorumunu yaptı.

"BİRİLERİNİ MEMNUN ETMESE DE..."

 Turan'ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

''Hesabı sorulur demiştik! Bugünkü karar; Hapishaneden atılan romantik tweetlerle, hukuku ve adaletin sulandırılamayacağını,  Kimsenin siyasi emelleri için sokağı tahrik edemeyeceğini; Kendisi veya bağlı olduğu bir örgütün menfaati için kamu düzenini istismar edemeyeceğini; Toplumda infiale, tahribata, can kayıplarına sebep olan bir olayı teşvik etmenin “kim olursa olsun” bedeli olacağını; gösterdi. Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var. Hayırlı olsun.''



Haber Kaynağı : 12punto

HDP Bülent Turan Kobani Davası