Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kobani davasındaki beraat ve tahliyelere savcılıktan itiraz

Kobani Davası’nda tahliye edilmesine karar verilen Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Aka’yla birlikte 5 kişinin tahliyesi ve beraat kararlarına savcılıktan itiraz geldi.

Kobani davasındaki beraat ve tahliyelere savcılıktan itiraz

6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki Kobani olayları nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani davasında karar açıklandı.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 47 ayrı suçtan yargılanan yargılanan Selahattin Demirtaş’a toplam 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme, yargılanan 24 sanığa toplamda 407 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

Davada, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’in aralarında yer aldığı 5 tahliye, 12 beraat, 13 tutukluluğa devam kararı verilirken, firari 72 sanık hakkındaki dosya da ayrıldı.

"KAMU ADINA TALEP OLUNUR"

Ancak T24’ün Sibel Yükler’in haberine göre mahkeme savcısı, tahliye kararlarına itiraz etti.

Savcılık mahkemenin tahliye ve beraat kararlarına itirazını iletti. İtirazda, “Sanıklar hakkında verilen tahliye kararının gözden geçirilerek sanıklar hakkında ayrı ayrı CMK 100 ve devamı maddelerince tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına, aksi görüş halinde itirazımızın üst merciince incelenmesi için gereğinin yapılması kamu adına talep olunur” denildi.

Mahkeme kararının ardından, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP ve DBP’nin eski eş genel başkanlarından Sebahat Tuncel ile diğer siyasetçiler Ayla Akat Ata, Meryem Adıbelli ve Ayşe Yağcı tutuklu oldukları cezaevinden tahliye edilmişti.

Davada beraat eden isimlerin tamamı ise şöyle: Altan Tan, Ayhan Bilgen, Aysel Tuğluk, Bircan Yorulmaz, Gülser Yıldırım, İbrahim Binici, Sırrı Süreyya Önder, Can Memiş, Gülfer Akkaya, Berfin Özgü Köse, Emine Beyza Üstün, Sibel Akdeniz.

Davada, 7,5 yıldır cezaevinde olan ve azami tutukluluk süresini 6 ay önce dolduran Gültan Kışanak’a ise “örgüt üyeliği” suçundan ise 12 yıl hapis cezası verildi, ancak tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine hükmedilmişti.

Sebahat Tuncel’e “örgüt üyeliği” suçundan 12 yıl hapis cezası veren mahkeme; Ayla Akat Ata’ya da aynı suçtan 9 yıl 9 ay hapis ceza verirken, iki isminde de tahliyesine karar vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

beraat Cezaevi HDP itiraz Kobani Davası Savcılık