Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Köpek sevgisi Batıcılık mı? Mehmet Ali Güller’den Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal’a yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni şafak gazetesindeki yazısında köpeklerin uyutulmasına karşı çıkan muhalefeti “Batıcılık” ile suçladı. Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Güller, Aydın Ünal’a “Batı da ne çok sever bunları; ihtiyaç duyduğunda komünizme karşı, ihtiyaç duyduğunda anti-emperyalist milliyetçiliğe karşı coğrafyamızda kullanır durur” diye yanıt verdi.

Köpek sevgisi Batıcılık mı? Mehmet Ali Güller’den Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal’a yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni şafak gazetesindeki “Köpekleri değil yaşam tarzlarını savunuyorlar” başlıklı yazısında, köpeklerin uyutulmasına karşı çıkan CHP, DEM Parti ve TİP’i Batıcılık ile suçladı. 

Aydın Ünal, “Başıboş köpek terörünü sonlandırmak için hazırlanan yasa taslağı bu haliyle çıksa bile sorunu çözmekte yetersiz kalacak gibi görünüyor. Buna rağmen, CHP, DEM ve TİP’ten oluşan blok, taslağın bu haliyle dahi yasalaş-masını önlemek için ilk günden saldırgan bir muhalefet yapmaya başladılar” diye yazdı. 

“Peki bu 3 partiyi köpek meselesinde bir araya getiren nedir? Kemalist, Kürt ulusalcısı ve solcu üç partiyi bir kez daha ortak tavır belirlemeye sevk eden ne olabilir?” diye soran Ünal şöyle devam etti: 

“Bu 3 partinin, görünürdeki maske ideolojilerinin üzerinde, ‘Batıcı’, ‘Modernist’, ‘Seküler’ ve ‘Emperyalizm Hayranlığı’ vasıflarını taşıdıklarını biliyoruz. Her ne kadar o çok sevdikleri Batı’da ‘köpek terörü’ diye bir sorun olmasa da, sokak köpekleri terörünü savunmayı, ‘cool’, ‘trendy’, ‘in’, ‘moda’, ‘çağdaş’, ‘modern’, ‘seküler’, ‘Batılı’ vs olarak görüyorlar. Buradan bakınca, sokak köpekleri terörünü savunmak, bu partiler için aslında bir ‘yaşam tarzı’ savunusuna dönüşüyor.”

MEHMET ALİ GÜLLER’DEN YANIT

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Güller, Aydın Ünal’a sosyal medyadan yanıt vererek “Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni Şafak’taki köşe yazısında köpek sevgisini de Batıcılığa bağlamış!” dedi.

“Köpeğin evcilleştirilmesinin uygarlık içindeki yerinin, Batı’da değil, ilk kez 23 bin yıl önce Doğu’da, Sibirya’da evcilleştirildiğinin bilinmemesi meselesi değil bu…” diyen Mehmet Ali Güller, Aydın Ünal’ın “Batıcılık” suçlamasının perde arkasını şöyle anlattı: 

“Batı’nın emperyalist projelerinin taşeronluğunu yapanların köpek sevgisini bile “Batıcılık” diye suçlaması, ideolojik bir tutumdan kaynaklanmaktadır. Şöyle ki:

Siyasal İslamcılık Amerikancılığını sözde “Batı karşıtlığıyla” perdelemeye çalışır.

Siyasal İslamcılık Amerikancılığını “ne yapalım, NATO üyesiyiz” diyerek örtmeye çalışır. 

Siyasal İslamcılık Batı’nın pahalı otomobillerine biner, çocuklarını Batı’da okutur ama bir bardak kahveyi dökerek güya Batı’ya meydan okur!

Ve de sabahtan akşama kadar tabana “Batı şöyle, Batı böyle” diye anlatır dururlar. 

Batı da ne çok sever bunları; ihtiyaç duyduğunda komünizme karşı, ihtiyaç duyduğunda anti-emperyalist milliyetçiliğe karşı coğrafyamızda kullanır durur.”


Haber Kaynağı : 12punto

Aydın Ünal Batıcılık Mehmet Ali Güller