Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Köy yolu için ayrılan ödeneğe AFAD'a cip alındı

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklanırken Elazığ Belediyesi köy yolu için ayrılan ödeneğin bir kısmıyla AFAD’a 4x4 satın aldı. Teklife CHP, AKP ve Yeniden Refah Partili üyeler ‘kabul’ oyu verirken MHP reddeti.

Köy yolu için ayrılan ödeneğe AFAD'a cip alındı

Elazığ Belediyesi'nin İl Genel Meclisi üyeleri, köy yollarının yapımı için ayrılan 4 milyon 854 bin 958 lira ödeneğin 2 milyon 300 bin lirasını AFAD’a 4x4 cip alımı için kullanılmasını Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin itirazlarına rağmen oy çokluğuyla kabul etti.

 

Mayıs ayı belediye meclis toplantısında 2023 bütçesinde İl Özel İdaresi'ne bozuk köy yollarının yapımı için ayrılan ödeneğin AFAD'a 4x4 cip alımı için aktarılması talebi görüşüldü. Köy yollarının yapımı için harcanması gerekilen 2 milyon TL AFAD’a araç alımında kullanılmasına karar verildi.

 

CHP VE AKP ‘KABUL’ OYU VERDİ

 

Bozuk köy yollarının yapımı için ayrılan ödeneğin AFAD’a araç alımı için aktarılmasına tepki gösteren MHP'li Elazığ Mali İdarelerden Sorumlu İl Yöneticisi Osman Dilek, şunları söyledi:

 

Bu para AFAD’ın kendi parası. Niçin ayrılıyor; yol yapımları için acil durumlarda sıkıntı zuhur ettiği zaman orada kullanılmak üzere 4 buçuk milyona yakın bir para ayrılır. Bizim İl Genel Meclisi üyeliği devam ettiğimiz yıllarda bir talep yine gelmişti. Makam aracı almak için bir ödeneğin oraya aktarılması konusunda Meclis'ten yetki istediler. Biz o zaman itiraz ettik, reddettik. Tabii bizim süremiz doldu, biz ayrıldıktan sonra Mayıs ayında gündeme tekrar geldi. Araç alımı istiyorlar. Biz arkadaşlarımıza da söyledik. Bir tek MHP hayır dedi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Yeniden Refah Partisi ve AK Parti'nin oylarıyla geçti. Yeniden Refah ve CHP'nin il genel meclis üyelerinin tam detaylı bilgi alamadıklarına bağlıyorum çünkü detaylı bilgiye sahip olmuş olsalardı bu işe hayır derlerdi. Biliyorsunuz köylülerimizde sıkıntılar devam ediyor. AFAD'ın bu parası varsa, köylülerin konteyner ihtiyacı var onları karşılasınlar. Kış günü milletin evlerini yıktılar ama konteyner ve çadır ihtiyaçları karşılanmadı. Böyle elzem ihtiyaçlar varken siz yeni gelen müdürlere, yeni gelen kurumdaki insanlara araç tahsis etmek için bu parayı aktarırsanız burada bir anormallik olduğu düşünürüz.

 


Haber Kaynağı : 12punto

AFAD köy yolu CHP AKP